(Red Sparrow 2018. godina)

Svake nedjelje vam donosimo novu vikend filmsku preporuku. U današnjoj preporuci donosimo i jednu već dobro poznatu bajku, a to je ‘Knjiga o džungli’ 

 

The Bonfire of the vanities (1990.)

Žanr filma: Drama, komedija
Redatelj: Brian De palma
Scenarist: Tom Wolfe, Michael Cristofer
Glumci: Melanie Griffith, Tom Hanks, Bruce Willis,
Sadržaj: Tajkun s Wall Streeta Sherman McCoy (Tom Hanks) pogrešno skrene u svojem Mercedesu, izgubi se u Bronxu i udari siromašnog tinejdžera. Radije ostavlja dečka da umre nego da se zaustavi u opasnoj četvrti. Ovaj brutalni čin pokrene lavinu događaja koji će uzdrmati globalno središte kapitalizma i pohlepan, hedonistički život Shermana McCoya za koji je vjerovao da je nedodirljiv. Skandalozna priča o pohlepi, požudi i taštini u Americi.

Red Sparrow (2018)

Žanr filma: misterija, drama, triler
Redatelj: Francis Lawrence
Scenarist: Justin Haythe, Jason Matthews
Glumci: Jennifer Lawrence, Mary-Louise Parker, Joel Edgerton
Sadržaj: Kada zbog ozljede mora prestati sa svojom karijerom, Dominika i njena majka bivaju suočene s neizvjesnom i tamnom budućnošću. Protiv njezine volje naređeno joj je se prijavi u Sparrow School, tajnu obavještajnu službu koja obučava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje.

All the Money in the World (2017)

Žanr filma: biografija, drama, krimi
Redatelj: Ridley Scott
Scenarist: John Pearson, David Scarpa
Glumci: Michelle Williams, Mark Wahlberg, Christopher Plummer
Sadržaj : Priča filma prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III (Charlie Plummer) koji je otet, a njegova majka Gail (Michelle Williams) pokušava uvjeriti njegovog djeda, milijardera Gettyja (Christopher Plummer), ujedno najbogatijeg čovjeka na svijetu, da plati otkupninu. Kad stari Getty odbije, otmičari postanu brutalni. U utrci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema novcu ili prema unuku?

Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

Žanr filma: Avantura, drama
Redatelj: Andy Serkis
Scenarist: Rudyard Kipling, Callie Kloves
Glumci: Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Andy Serkis, Christian Bale
Sadržaj: Ljudsko dijete odgojeno od vukova, mora se boriti s opasnim tigrom imena Shere Khan, kao i svojim postankom. Originalna priča ispričana u novoj ekranizaciji.

The Tale (2018)

Žanr filma: Drama, misterija, triler
Redatelj: Jennifer Fox
Scenarist: Jennifer Fox
Glumci: Elizabeth Debicki, Chelsea Alden, Laura Dern
Sadržaj: Istraga o sjećanju jedne žene dok je prisiljena ponovno ispitati svoj prvi seksualni odnos i priče koje si mi sami pričamo kako bismo preživjeli.