(Inglourious Basterds)

Volimo filmsku industriju jer nam nudi široku paletu izbora i različitih tema, od kojih su neke nerijetko i biografski napisane. Koji su to filmovi kojima se uvijek rado vraćamo, i koji su zbog tematike zaslužili svoje mjesto u našoj današnjoj preporuci.

Inception (2010)
Akcija, avantura, Sci-Fi
Lopov (DiCaprio) krade korporativne tajne pomoću nove tehnologije za razmjenu snova te pokušava u um glavnog direktora ‘zasaditi’ određene ideje.
Redatelj: Christopher Nolan
Glume: Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt

Amélie (2001)
Komedija, romantika
Amélie je nevina i naivna djevojka iz Pariza s izraženim osjećajem za pravdu. Odlučuje pomoći onima oko sebe te usput otkriva i ljubav.
Režija: Jean-Pierre Jeunet
Glume: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Inglourious Basterds (2009)
Avantura, Drama, Povijesni
U nacistički okupiranoj Francuskoj tijekom Drugog svjetskog rata, plan ubojstva nacističkih vođa od strane skupine židovsko-američkih vojnika podudara se s osvetničkim planovima vlasnika kazališta.
Redatelji: Quentin Tarantino,
Glume: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

Casino (1995)
Krimi, Drama
Priča o pohlepi, obmanama, novcu, moći i ubojstvu između dva najbolja prijatelja. Šef mafije i direktor kasina se natječu jedan protiv drugog zbog društvenog statusa i bogatstva.
Redatelj: Martin Scorsese
Glume: Robert De Niro, Sharon Stone, Joe Pesci

WALL-E (2008)
Animacija, avantura, obiteljski
U dalekoj budućnosti mali robot za sakupljanje otpada WALL-E n kreće u putovanje svemirom koje će naposljetku odlučiti o sudbini čovječanstva. Iako je ovaj film animiran te prvenstveno namijenjen djeci, WALL-E je crtani film s poučnim zaključkom.
Redatelj: Andrew Stanton
Glume: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin