Nova ljetna kolekcija modnog brenda FILIA, iza kojeg stoji kostimografkinja i dizajnerica Anamarija Filipović-Srhoj, sastoji se od prozračnih lanenih i svilenih komada koji naglašavaju individualnu ljepotu i prirodnost

Tradicija i suvremenost

Domaći održivi brend FILIA volimo jer povezuje bezvremenski dizajn s povijesti odijevanja i ručnom izradom odjevnih predmeta, a to možemo vidjeti i u novoj kolekciji za ljeto. Kolekcija donosi lanene komade kao što su haljine ukrašene ručno rađenim čipkanim detaljima koje prate liniju tijela, košulje, crop topovi, kimona te udobne i elegantne hlače.

FILIA odjevne kombinacije prikladne su za nezaboravne večernje izlaske i posebne svečane prigode, ali i dnevne poslovne i privatne prilike. Osim u omiljenoj ljetnoj bijeloj boji, u kolekciji se mogu pronaći komadi u upečatljivim bojama poput žute, crvene, ružičaste ili zelene koje simboliziraju optimizam te ističu ljepotu ženstvene siluete. Također, sve modele iz nove kolekcije moguće je personalizirati i prilagoditi kroz individualni pristup, izradu po mjeri te odabir boje materijala.

Handmade pristup modi

Modne kolekcije ovog brenda osmišljene su na način da traju dugi niz godina, a poseban dio u kolekciji zauzimaju komadi od lana koji je ručno tkan na starinskom posavskom tkalačkom stanu.

Osmišljavanjem i izradom odjevnih predmeta od ručno tkanog lana i ukrasa želimo približiti publici ljepotu takve izrade. U cijeli proces izrade ulažemo puno truda i ljubavi, a vodimo se željom da izradimo odjevne predmete koji pružaju značaj i naglašavaju individualnost

Više informacija o najnovijoj kolekciji brenda Filia može se pronaći na službenoj web stranici i na Instagramu.

 

Foto: Katarina Radonić
Model: Hana Matija
Hair i make-up: Mirna Čurak i Matea Milanović
Nakit: Ayelen, Kragrlica