Zatvorite oči i zamislite savršen proljetni dan. Oko vas nepregledno zelenilo, u pozadini lagana glazba, a u čaši prozračan pjenušac u kombinaciji sa sočnim jagodama.

Zvuči nestvarno? Nije, jer znamo gdje sve to možete pronaći, na Festivalu pjenušaca i jagoda koji se 27. i 28. svibnja održava u plešivičkim vinarijama. Rezervirajte datume i uputite se na Plešivicu jer ćete kod čak 12 vinara, kao i u Hotelu Princess zasigurno pronaći pjenušac koji će vas oduševiti. Uz promo cijenu čaše pjenušca, uživat ćete u domaćim jagodama članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“. S puno ljubavi najbolji hrvatski pjenušci nastaju upravo ovdje, na prekrasnim obroncima Plešivice, u vinogradima u kojima se u kvalitetu vina i pjenušaca ulaže svaka kap znoja, truda i strasti. Domaćini, plešivički vinari, dočekat će vas u svojim dvorištima i podrumima, spremni podijeliti sa svima vama rezultate cjelogodišnjeg rada.

Uživat ćete u pjenušcima koje stvaraju vinarije Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivančić, Jagunić, Kolarić Coletti, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember, Tomac & Bajda, Vinogradarska kuća Braje i Hotel Princess, a po prvi puta organiziran je i obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić. No, vinarije nude i puno više za one koji su željni kušati i nešto drugačije, ali i zabaviti se u ugodnom ambijentu. Uz raznovrsnu ponudu hrane u kojoj i u slanim i u slatkim kombinacijama dominira proljetna kraljica – jagoda, kušat ćete i jedinstvene pjenušce, uživati u glazbi i šetnji vinogradom, a sve to u vremenu od 11 do 22 sata. Organiziran je prijevoz oldtimerima s polaznom točkom u perivoju dvorca Erdödy, a vozni red bit će objavljen naknadno. Više informacija pratite na službenom FB eventu.

Foto: Unsplash