Premijerno na portalu Grazia poslušajte novi girlhood singl odlične Fani Solomun kojim najavljuje svoj povratak

 

Varaždinska autorica i glazbenica Fani Solomun donosi zaigranu indie-pop pjesmu posvećenu snazi mladenačkih emocija i ‘girlhood’ energije.

Riječ je o autorskom singlu “Metak” kojeg krasi dosjetljivi tekst i zarazna melodija, s pratećim videospotom snimljenim u prekrasnom okruženju dvorca Trakošćan.

“Slaba sam na filmove, serije, glazbu i sav umjetnički sadržaj koji u srži ima “girlhood” i jedva sam čekala snimiti i pjesmu i spot koji odišu takvom energijom. Za mene taj pojam predstavlja zaigranost, vrtuljak mladenačkih emocija i prekretnicu koju je najbolje opisala naša Britney: “I’m not a girl, not yet a woman”, otkriva Fani Solomun, koja osim kroz glazbu, svoju kreativnost izražava i kao direktorica umjetničke organizacije Favela koja djeluje u području glazbe, kazališta i izvedbenih umjetnosti.


I dok je ona zaslužna za glazbu i tekst novog singla “Metak”, njegovu produkciju potpisuje beogradski producent s kojim odnedavno surađuje, Andrija Gavrilović A.N.D.R., a o toj suradnji otkriva: “Andrija i ja počeli smo surađivati u sklopu moje dvomjesečne umjetničke rezidencije u Beogradu, stoga Metak nije sve što će izaći iz naše kuhinje”.

Predivno okruženje i bajkoviti interijer dvorca Trakošćan poslužili su kao vizualna kulisa pjesme za prateći videospot, kojeg redateljski potpisuje Matija Benić uz pomoć uigrane varaždinske ekipe iza kamere, koju čine Dorian Domiter, Timon Terzić i Dario Mikulek. Za make-up u spotu zaslužna je vizažistica Željka Juričić, dok je styling kreirala stilistica Nela Kliček Porobija.Njeni glazbeni počeci sežu u 2018. godinu, kada je započela sa stvaranjem autorskih pjesama, a zatim je 2019. uslijedio i nastup u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, kada je bila gošća Tibora Karamehmedovića, autora i frontmena grupe Silente na njegovom premijernom solo koncertu.

Godinu dana kasnije objavila je debitantsku pjesmu “Svaki kut”, sanjivu baladu u ritmu bossa nove koja joj je nadalje odškrinula vrata domaće glazbene scene, a uz do sada nekoliko objavljenih autorskih pjesama, istaknuo se i singl “Dalija (BIG SKY)”.

Nakon kratke pauze od glazbene aktivnosti tijekom koje se posvetila edukaciji i profesionalnom razvoju, u ovoj godini nastavlja predstavljati nove autorske pjesme i blagi zaokret u zvuku, koji i dalje nosi njen prepoznatljivi baršunasti alt-vokal, melodioznost, dosjetljivu liriku i energiju zvukovne zaigranosti.

Singl “Metak” dostupan je od petka, 2. veljače na svim glazbenim streaming platformama i u radijskom eteru, a prateći videospot moguće je pogledati na njenom YouTube kanalu.

Foto: Monika Rusak