Guliver/Getty Images

S obzirom da, barem kada su temperature u pitanju, još uvijek nismo okusili mnogo od jeseni, naša koža još uvijek nije osjetila naglu promjenu vremenskih uvjeta i možda još uvijek niste primjetili promjene na koži koje zahtijevaju promjenu beauty rutine. Kada je riječ o ljetnoj i zimskoj beauty rutini, zaista nije riječ o marketinškom triku beauty industrije – naša koža reagira na vanjske uvjete iz prirode i okruženja i zahtijeva promjenu njege u trenucima kada se vremenski uvjeti drastično izmjene.

Tijekom jeseni i zime manjak vlage u zraku i grijanje u zatvorenom prostoru dodatno isušuju kožu, pa se javljaju problemi poput perutanja, iritacije, crvenila i osipa kože.

Kako biste izbjegli sve ove promjene, posebno ako već imate suši tip kože, potrebno je već sada svoju rutinu izmijeniti i u nju uvesti sljedeće korake.

1. Dodatna hidratacija lica

Kreme na bazi vode, lagane teksture savršen su izbor tijekom ljeta, međutim, tijekom hladnijeg perioda one neće napraviti gotovo ništa za našu kožu. Tijekom jeseni pravo je vrijeme za kremu nešto gušće strukture, bogatu ceramidima, esencijalnim masnim kiselinama, koje se prirodno nalaze u koži, ali ih treba obnavljati tijekom hladnijih mjeseci.

2. Intenzivna hidratacija tijela

Sve što je neophodno koži lica, neophodno je i koži tijela, kako bi očuvala svoju prirodnu elastičnost i kako bi ostala zdrava i meka na dodir. Tijekom hladnijih dana koža je dodatno isušena, pa je potrebno pojačati nivo hidratacije. Dakle, veoma je važno da losion, ili mlijeko za tijelo nanosite jednom dnevno i to odmah nakon tuširanja, kako bi koža što bolje upila proizvod.

3. Agresivni pilinzi su prošlost

Agresivne sastojke poput retinoida i glikolne kiseline poželjno je izbjegavati tijekom hladnijih dana, kada je koža osjetljivija nego inače. Kada je o pilingu riječ, jesen i zima su periodi kada bi se trebalo okrenuti nešto blažim formulama za eksfoliaciju.

4. Razmislite o suplementima

Nije floskula da ljepota dolazi iz nutra i da je i našem organizmu potrebna dodatna njega, da bi imali lijepu vanjštinu. Ne bi bilo loše da svoje tijelo okrepite određenim suplementima poput vitamina D i C, koji će pored zdravstvenog stanja organizma, utjecati i na kvalitetu i ljepotu naše kože.