Društvene mreže postale su sve zahtjevnije po pitanju fotografija, no dobru fotku puno je lakše ‘okinuti’ no što mislite!

Stiglo je vrijeme jesenskih putovanja kada nas okružuje rapsodija boja i igra svjetla. Iako dani postaju sve kraći, sve je puno kolora i može poslužiti kao idealna pozadina za Instagram. Donosimo vam nekoliko savjeta kako to učiniti što bolje.

Naučite prepoznati dobro svjetlo

U šetnji novim gradom, istražujući ulice ili prirodu, izoštrite vid po pitanju svjetla i sjena. Taj kontrast uvijek će vam dobro poslužiti za lijepu fotografiju, osobito ako se radi o zidu u boji, neke zanimljive teksture ili ukrašenom biljkama.

Pogledajte gore

Ne zaboravite podignuti pogled na fasade ili strop nekog interijera. I svakako ne zaboravite kasnije ispraviti kadar ili poravnati fotografiju. Doba spontanih kadrova davno je iza nas, novi trendovi nameću ozbiljnu posvećenost detaljima.

Uređivanje, uređivanje, uređivanje

Znamo da je teško odoljeti staviti nešto što vas je fasciniralo isti čas na Instagram feed, no zaustavite se. Instant stvari objavite na story, no za svoje feed fotografije dajte si vremena. Kada dođete kući pregledajte s čime raspolažete, poslužite se s aplikacijama za uređivanje (da, više nego s jednom) i isplanirajte svoj Instagram feed u miru. Tako to rade ‘veliki Instagram igrači’. A ustvari, zar nije ljepše provesti dan u razgledavanju bez gledanja u mobitel i smišljanja hashtagova?

Foto: Unsplash @