Heidi Bivens, kostimografkinja na seriji “Euphoria” je uvijek imala urođenu osviještenost o tome kako nas odjeća i vanjština identificiraju. “As early as I can remember, I have understood the concept that clothing can be a conduit for communicating one’s personality and tastes.” – istaknula je u knjizi Euphoria Fashion, novoj knjizi koju je A24 izdao, a ona napisala.

Euphoria Fashion

Ovo shvaćanje jasno je čak i najobičnijem promatraču njezina rada. Kratki pogled na ekran dok gledamo seriju otkriva muževnu apatiju Nateovih majica kratkih rukava i traperica; ružičastu i plavu Cassie, djevojku koja u seriji postaje ženstvena, mi promatramo njezin razvoj u ženstvenost; sigurnosnu, čak zaštitnu ulogu Rueine bordo majice s kapuljačom, mogli bismo ići od lika do lika i njihov karakter i identitet definirati preko njihovih kostima, odjeće… Knjiga je, kao i serija, složena i izvrsno dizajnirana. Jeremy Scott je napisao uvod u knjigu, u intimne razgovore “iza scene” s glumcima iz serije. Knjiga donosi još i ekskluzivna pitanja i odgovore sa svjetski poznatim modnim kućama i dizajnerima poput Copernija i Arianne Phillips te eseje Williama Van Metera, Mitchella Kuge, Joséa Criales-Unzueta i Biz Sherbert na teme visokog campa, normcore bondage te memeova i moodbarda Euphorijinog Twitter profila.

Iako smo zamjećivali te modne momente u seriji, ipak je drugačije pristupiti kostimografiji serije na jedan ovakav ozbiljan i studiozan način. Svih 273 stranica sadržaja pomno je stilizirano, dizajnirano i pravi je užitak držati takvu knjigu u rukama, uživati u njezinoj estetici, tekstovima, a i čitati intervjue sa Zendayjom, Hunterom Schaferom, Alexom Demie, tvorcem serije Samom Levinsonom i make up artisticom Donni Davy. Knjigu možete naručiti na linku.

Fotografije: A24