Dok najnovija Ericova pjesma plovi eterom i mnogi se makar u mislima voze na more, mladi je glazbenik kamerom zabilježio kako zamišlja idealan ljetni dan – vozeći se prema obali, slušajući glasno radio i zabavljajući se! Osim na omiljenim radijskim stanicama, osvježavajuću ljetnu stvar može se slušati i putem svih glazbenih platformi, a u glazbenom nas spotu ERIC vodi i na put…

ERIC – Driving To The Sea

„Spot smo snimali upravo onako kako i pjesma govori – vožnjom na more. Ono što se ne vidi u tih nekoliko minuta je da smo se, kako to obično biva, s 20-ak kilometara na sat prvo vozili u dugačkoj koloni od Zagreba do Karlovca. Kad smo stigli do Gospića, spustili smo se na staru cestu prema Karlobagu i Senju, gdje je počela uživancija: u vožnji uz more snimili smo razne kadrove – u autu, uz cestu i iz zraka, dronom. Bilo je jako zabavno, i jako, jako vruće”, opisao je ERIC zanimljivu avanturu…

„Pjesma je nešto stilski drugačija od mog dosadašnjeg rada, ali smatram da je u skladu s trenutnim svjetskim trendovima i modernim zvukovima u kojima prevladavaju gitare i brzi beat. Ukratko rečeno, ova je pjesma kao stvorena za vožnju obalom ili opuštanje na plaži”, opisao je dvostruko Porinom nominiran 22-godišnji kantautor, multi instrumentalist i producent koji, uz gomilu dobrih vibracija koje nosi sama pjesma i panoramske kadrove iz spota, zaključuje: „Sve je nekako lakše kad se napokon ugleda more, to naše prekrasno čudo!”

Snimanje i izradu video spota potpisuje NEXUS produkcija: redatelj Tomislav Horvatinović, producent Marko Horvat (koji potpisuje i fotografije nastale na setu) te snimatelj Stjepan Dolenec / Creative Factory. I ovog puta ERIC je snimao u odjevnoj kombinaciji stilista Ivana Friščića (Delight), a svestrana Laura Mjeda, kojoj je šminkanje je druga ljubav, zaslužna je za prirodni make up potreban za istupanje pred kamere.

Tekst, glazbu, produkciju pjesme, kao i sviranje i snimanje gitare, basa i vokala potpisuje sam ERIC koji tako još jednom potvrđuje izvrsno vladanje svim segmentima potrebnima za nastanak pjesme – koja ima sve uvjete da postane neizostavan ljetni soundtrack! Stvaranju su doprinijeli Luka Osrečak (gitara), Filip Vidović  / Matterhorn Music, koji uz asistenciju Gordana Dragića stoji iza miksa pjesme dok je sa završnim detaljima doprinio Mischa Janisch / Sunshine Mastering.

Filip Rudan – The Outside

Filip Rudan vodi nas van! „The Outside”, najnovija autorska pjesma jednog od omiljenih domaćih kantautora i nagrađivanog mladog glazbenika, donosi bezbrižnu atmosferu te podiže raspoloženje! Osim na ponajboljim domaćim i regionalnim radijskim postajama, singl se globalno može slušati na svim glazbenim platformama, a glazbeni video spot mlade redateljice i producentice Tare Turopoljac dostupan na službenom YouTube kanalu.

„Iskreno, često ne znam što reći o tome kako je neka pjesma nastala jer me inspiracija zna udariti potpuno nasumično. Tako je bilo s ovom pjesmom. Dogodio se nekakav ‘inception’ – razmišljao sam o svojoj drugoj pjesmi na kojoj radim i koju smo taj dan trebali završavati u studiju, a pojavila mi se nova ideja. Dok sam čekao producenta, ideja za vokale i akorde došli su niotkud. Melodiju smo moji suradnici Niko Nobilo i Ivan Orešković i ja odmah razvili tijekom sessiona tog dana. Riječi, naravno, nisam stigao odmah raspisati, ali čim sam došao doma – nastao je i tekst”, opisuje Filip Rudan te poručuje:

„Mislim da imamo lijepu up tempo pjesmu na koju ljudi mogu skakati i jedva ju čekam svirati uživo! Posebno sam zadovoljan melodijom nakon refrena koja, čini mi se, ostaje u uhu i baš nekako prirodno povuče na pjevušenje ili fućkanje. Nadam se da će i slušateljima podići raspoloženje kao što je i nama tijekom cijelog procesa stvaranja.”

Filip Rudan, nagrađivani mladi glazbenik, i ovoga put autor je i glazbe i teksta. Ivan Orešković i Niko Nobilo razvili su aranžman te zajedno stoje iza mixa pjesme. Niko Nobilo je i iza produkciju snimke, a finalno ju je masterirao Filip Motovunski.

Fotografije: Universal Music Hrvatska promo