Ellie Goulding, jedna od najpopularnijih glazbenica današnjice koju više od 10 godina pamtimo po himničnim pop hitovima, objavila je novi singl „Worry About Me“, na kojem je surađivao kantautor i producent blackbear. Tom je pjesmom najavila svoj povratak i novi studijski album, koji će svjetlo dana ugledati 5. lipnja ove godine. 

„Moj novi singl inspiriran je jednim ljubavnim iskustvom koje je bilo toksično. Bilo je zabavno i izazovno okušati se u pisanju pjesme koja namjerno ostavlja dojam gorčine budući da to nije stvarni odraz onoga kako se osjećam po pitanju tog odnosa. Doista mogu reći da me kreiranje ove pjesme preporodilo“, otkrila je Ellie. „Worry About Me“ donosi atmosferičan pop zvuk inspiriran plesnim R&B ritmom, a u njegovom nastajanju sudjelovao je glazbenik blackbear. „Ova je pjesma prikaz karizmatičnosti i karizme. Ellie je izvanredna osoba i glazbenica, svemu pristupa entuzijastično“, komentirao je platinasti kantautor i producent.

Ellie Goulding jedna je od najuspješnijih britanskih glazbenica ovog desetljeća. Osvojila je dvije BRIT nagrade, prodala 14 milijuna albuma, 102 milijuna singlova i skupila 13 milijardi streamova na digitalnim glazbenim platformama. Posljednje studijsko izdanje, naziva “Delirium”, objavila je 2015. godine. Na albumu su se našli hitovi “Something In The Way You Move” te “Love Me Like You Do”, čiji je službeni spot do danas skupio skoro dvije milijarde YouTube pregleda.

Glazbenica je nedavno proslavila 10 godina od objave njenog debitantskog albuma „Lights“, koji je globalno prodan u više od milijun primjeraka. Posljednje studijsko izdanje „Delirium“ objavila je 2015. godine, a njen četvrti album, čiji naziv još nije poznat, možemo očekivati 5. lipnja ove godine.

Hrvatska publika pjesmu „Worry About Me“ može slušati i u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.