Piki Poma je brend održive mode osnovan 2020. godine iza kojeg stoje Mirna Litović i Ida Babić, koje su na modnoj sceni prisutne od 2006. pod brendom Fjaba

Nastala iz ljubavi prema prirodi i svemu prirodnom, PIKI POMA je u svojim kolekcijama posvećena stvaranju kvalitetnih, održivih i svevremenskih modela odjeće i modnih dodataka po principu spore mode. Svi proizvodi su ručno rađeni u malim serijama gdje je svaki komad malo umjetničko djelo, a sada nam donose novu kolekciju.

Održivo izrađena odjeća od 100% recikliranih vlakana 

Trajno plisirane apstraktne teksture, lagana, udobna i nosiva kroz cijelu godinu kolekcija dolazi u bezvremenskim modelima

BAAL – suknja zaigrane voluminozne siluete u kombinaciji s dugim pojasom poput konopa u drugoj boji za beskrajne transformacije.

FABELA – koketna haljina tankih naramenica, klasičnog dizajna a modernog izgleda nosiva je kroz cijelu godinu

TAGO – jednostavnog dizajna a atraktivnog izgleda, nosiva kao kratka haljina ili kao tunika 

MOMI – izražajna tekstura šala lomi svjetlost do prekrasnog skulpturalnog efekta, bez obzira jeste li ga zavezali, zavrnuli, namotali ili presavili.

Svi modeli dostupni su u crnoj, bež, crvenoj i sivoj boji, a odjeća je izrađena od REPREVE®, UniFi recikliranih vlakana. Korištenjem REPREVE® vlakna eliminira se potreba za ponovnom uporabom nafte, smanjuju se staklenički plinovi i štedi se voda i energija. PET plastične boce pretvaraju se u reciklirane, inovative tkanine. 

Novi dizajn WOW vegan klompi

WOW Wild As A Wind klompe izrađene su ručno od prirodnih veganskih materijala. S anatomski oblikovanim gazištem od punog drveta i gornjištem od drva u obliku dvostruke pluto kože, WOW klompe su potpuno drvene. Funkcionalan, minimalistički dizajn, uz dodatak promjenjivih ukrasnih klipsi čini WOW klompe bezvremenskim. Stvorene za ugodnu šetnju i modna poigravanja uz prepoznatljiv zvuk.

Nova Corky torba

FLIRTY, torbica od luksuzne veganske kože koja se savršeno uklapa  u postojeću kolekciju Corky torbi.  Nestašna i koketna mijenja oblik od kocke do konusa te dolazi u bijeloj I crno-zlatnoj boji. Mala i lagana, ali u potpunosti funkcionalna torba za sve vaše dragocjenosti s patentnim zatvaračem na vrhu. Zahvaljujući odvojivom dugom remenu, može se nositi preko ramena ili preko tijela.

Održiva kolekcija ekološkog nakita

Ručno izrađena kolekcija narukvica metodom savijanja furnira drveta kao ekološki prihvatljivog i održivog  materijala. ANUANUA, BININI i HULAHULA narukvice izuzetno su lagane, bojane ekološkim bojama te zaštićene prirodnom mješavinom ulja. Kolekcija je inspirirana prirodnim čudima svijeta te dostupna u različitim bojama poput zlatne, crvene, ljubičaste i plave. Neobične i elegantne narukvice upotpunit će svaki stil.

PIKI POMA rad pratite na njihovoj web stranici, Facebook i Instagram profilu. 

PHOTO: Matković & Vild

MODEL: Mihaela Harambašić /IM Studio Model Agency

HAIR AND MAKE UP: Petra Sever