I ove godine u skladu sa sloganom “Svako ima svoju priču”,  Dvorišta pričaju priče o Zagrebu kakvog još nismo doživjeli.

Tijekom 12 nezaboravnih dana manifestacije posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora. No čeka ih tu i puno dobre urbane zabave, jer se u Dvorištima mogu osvježiti slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza do popa.

O atraktivnosti i uspjehu kulturno-turističke atrakcije Dvorišta puno govore i dvije prestižne nagrade za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu. 

Dvorišta donose dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku (Opatička 18) i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1). Prošle godine u sklopu Dvorišta prvi put je otkriveno Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). 

Ove godine u itinerar Dvorišta nakon više godina vraća se i prekasni Atrij Muzeja grada Zagreba s najstarijom sunčanom zidnom urom u Zagrebu (Opatička 20). A tu je ponovno i prošlogodišnja hit-lokacija, prekrasno Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Od samog početka, uz zabavu, priče i ambijente, Dvorišta su prepoznata i kao sinonim za dobru glazbu. Bogatim programima Dvorišta kroz devet godina prošli su Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić, Ivana Galić, Matej Mudrovčić, Zsa Zsa i još mnogi drugi. Riječ je o čak 60 glazbenih programa, dakle, čak 5 paralelnih koncerata svake večeri kroz svih 12 dana. 

Dnevni programi bit će objavljeni nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije, pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate. Manifestacija je otvorena od 12. do 23. srpnja svakog dana od 18:00 do 24:00, a ulaz u sve prostore je – slobodan!

Foto: PR