(Laetitia Casta i Serei Polunin, Pirelli 2019)

Ove godine poznati Pirelli kalendar potpisuje slavni fotograf Albert Watson koji je za ovu godinu ovjekovječio glumicu Juliju Garner, primabalerinu Misty Copeland, plesače Sergeja Polunina i Calvin Royal, modele Gigi Hadid i Laetitiju Castu te modnog dizajnera Alexander Wanga.

Ove godine tema je ‘Dreaming’ te Watson želi prikazati koje snove i želje dijele četiri uspješne i talentirane žene. Pirellijev kalendar donosi 40 različitih fotografija koje su snimane na raznim lokacijama u New Yorku i Miamiju. Ovo 46. izdanje, sada već tradicionalnog Pirellijevog kalendara snimano je crno-bijelom i color tehnikom i inspiriran je Watsonovom strašću prema filmskoj umjetnosti.

Ovogodišnji kalendar je objavljen 5. prosinca 2019 godine, koštao je oko 2 milijuna dolara, i svake godine se tiska u 20.000 primjeraka. Poznat je po ograničenom broju izdanja se do njega može doći samo u ovo doba godine. A i Pirelli je prvenstveno reklamni kalendar koji je namijenjen Pirellijevim klijentima i slavnim osobama.

Prvi Pirelli kalendar je objavljen 1964 godine da bi se 1974 prestao izdavati zbog svjetske ekonomske krize. Nakon 10 godina nastavljaju s izdavaštvom te od tada svake godine izbace kalendar za sljedeću godinu.