Svaku nedjelju donosimo vam preporuke za nedjeljno poslijepodne. Ovog puta su to kultni filmovi s ovećom bazom fanova, a koji nisu dobili jednaku mainstream pažnju

Neki više poznati, neki manje poznati, ovi holivudski filmovi imaju jednu stvar zajedničku a to je baza fanova koji su film pretvorili u kultni bez obzira na manjak mainstream pažnje i marketinške kampanje. Nisu kultni filmovi 80-ih i 90-ih, već mnogo noviji, i zbog toga je dodatno zanimljivo koliko su obožavatelja skupili u par godina.

ANNIHILATION

Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez i Tessa Thompson zvijezde su ovog sc-fi filma redatelja hita “Ex-Machina”. Kako je film išao ravno na Netflix, nije dobio pažnju kakvu zaslužuje, ali svakako ga vrijedi pogledati. Obećajemo da ćete ostati pod dojmom.

GOOD TIME

Ako Roberta Pattinsona znate samo iz Twilight serija, ili zbog nedavne vijesti da će biti novi Batman, vrijeme je da pogledate ovaj film u kojem je Robert gotovo neprepoznatljiv u ulozi očajnog low-level kriminalca koji u pokušajima da napravi nešto, donosi jednu lošu odluku za drugom. 

INTERNAL AFFAIRS

Ovaj film je odličan miks napetog kriminalističkog trilera, policijske drame i akcije. Ovaj klasik iz Hong Konga priča paralelnu priču o policiji i trijadi koji oboje uspiju ući jedni drugima potajice u redove. Ako vam je to poznato, to je zato što je Martin Scorsese napravio remake četiri godine kasnije – Departed. No, fanovi tih žanrova kažu da je original bolji!

TROLL HUNTER

Fantastično zabavan mockumentarac prati lovce na trolove u potrazi za najvećim terorom u Norveškoj koji je ikad zabilježen. Film je napravljen s jako malo budgeta ali to jako dobro skriva. Miks komedije, akcije, fantazije, horora… Ma, morate pogledati!

PRISONERS

Prije nego li je napravio nastavak Blade Runnera i počeo raditi na ekranizaciji kultnoj romana Franka Herberta, Dune, Denis Villeneuve napravio je ovaj film koji je svojevrsna lekcija holivudskim filmovima o gradni napetosti. 

CREEP

Za ovaj film “bez budžeta” ljubitelji horora kažu da je jedan od najjezivih kojeg su gledali. Mark Duplass glumi misterioznog klijenta koji je pitao redatelja dokumentaraca da snimi video o njimu za njegovog nerođenog sina jer pati od neizliječivog tumora. Ono što nas čeka je jeziv horor gdje ništa nije kao što se čini.

UNDER THE SHADOW

Jedan od najboljih horor filmova u posljednje vrijeme dolazi iz Irana. Scenarist i redatelj Babak Anvari radnju je smjestio u razrušeni Teheran osamdesetih godina a u fokusu su majka i kćer koje opsjedaju neobična događanja u njihovoj kući. Film je svojevrsna analagogija horora rata, a srce će vam biti u peti većinu vremena od iznenadnih skokova, ili šokova, kako vam draže.