SEND NUDE je zahtjev, obično od muškarca, za gole slike, obično žene i često na društvenim mrežama, internetskim uslugama za upoznavanje ili privatnim tekstualnim porukama. Ove strastvene molbe obično ne rezultiraju stvarnim aktovima, ali postale su izvor puno internetskog humora.

donovan

Send nudes je i najnovija kolekcija hrvatskog modnog dizajnera Donovana Pavlekovića koji se ovaj put odlučio za kolekciju muških kupaćih kostima. Sam rad na kolekcije trajao je skoro dvije godine. Kako sam dizajner navodi, njegova ljubav prema donjem rublju i kupaćim kostimima krenula je od njihove komplicirane konstrukcije i izrade zbog veoma mnogo sitnih detalja i začkuljica koje mogu narušiti skladnost tijela. Prvi prototipi nastali su čak tokom rada na prvoj kolekciji “Beautiful crime”, ali tu radu na kroju nije bio gotovo ni početak.

donovan

Zbog toliko opsežnog istraživačkog rada ovi mali, ali itekako efektni komadi zaslužili su postati samostalna kolekcije. Kao i uvijek sve je krenulo od kože. Usko, kompaktno i itekako udobno – riječi ću kojima bi Donovan opisao novu kolekciju. Tri bazna outfita dolaze u tri skin boje – Mister, Stroke i Bone koje su izrađene u nježnoj i neodoljivoj mikro – likri.

donovan

fotografije: Donovan Pavleković