Ovogodišnji crveni tepih dodjele nagrada Oscar bio je prepun divnih toaleta – već smo mu posvetili članak i izabrali Top 10! No jedna se haljina posebno izdvojila.

Naime, fotografkinja Donata Wenders, supruga kultnog režisera Wim Wendersa, na dodjelu je došla podržati njegovu nominaciju za najbolji internacionalni film, koju je dobio za svoj “Perfect days”. Odabrala je jako zanimljivu haljinu njemačkog brenda CRUBA.

Wim Wenders s Donatom Wenders i Kōji Yakushom

Haljina je ručno pletena i izrađena od vrpci iz videokazeta! Za izradu haljine bile su potrebne tri videokazete, i to one na kojima su bila snimljena tri kultna filma njezinog supruga: “Paris, Texas”, “Nebo nad Berlinom” i “Tokyo-Ga”. Umjetnica (koja je i sama kreirala neke dijelove suprugova najnovijeg filma) bila je oduševljena idejom da na Oscare dođe odjevena u haljinu sačinjenu od magnetskih vrpci, i to još onih na kojima su bili njezini omiljeni suprugovi filmovi. “To je savršen spoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!”, izjavila je.

Donata Wenders

Osim zanimljive ideje te jako efektne gotove haljine, oduševljava i održivi aspekt cijelog projekta- zaboravljene VHS kazete sad su dobile novu uporabu. Dizajnerica berlinskog “slow fashion” brenda CRUBA Mira von der Osten poznata je po inovativnom i održivom senzibilitetu, a ova fenomenalna haljina dokaz je kako održivost može biti itekako estetski privlačna!

Foto: Profimedia