Modna kuća smatra da će NFT-ovi radovi D&G -a dovesti “iz fizičkog u metafizičko”

Couture revije magnet su za najbogatije svjetske ljubitelje mode – gdje naručuju odjeću po mjeri koje katkad koštaju i par tisuća eura po komadu. Ali što ako te odjeće i kuglice fizički ne postoje? Bi li netko potrošio šesteroznamenkasti iznos za jedinstvenu ručno izrađenu modu i nakit koji se može doživjeti samo u digitalnom svijetu? Talijanski luksuzni duo Domenico Dolce i Stefano Gabbana nadaju se da da!

Ovog vikenda, na Dolce & Gabbana Alta Moda u Veneciji, talijanski modni dvojac predstavit će Collezione Genesi, devetočlanu kolekciju NFT-a, odnosno nezamjenjivih tokena, proizvedenu u suradnji s UNXD-om, kuriranim tržištem za digitalni luksuz.

Pet komada Collezione Genesi – dvije haljine, muško odijelo i dvije krune – fizičke su kreacije, dizajnirane od strane brenda Dolce & Gabbana, koje imaju digitalne verzije koje se mogu koristiti u metaversu, odnosno virtualnom okruženju u kojem možete biti prisutni u digitalnim prostorima. Četiri predmeta potpuno su prilagođeni virtualni dizajni, također za metaverse, a ovo malo što vidimo, bit će zanimljivo.

Dolce & Gabbana predstavit će Collezione Genesi za 450 gostiju u casinu Venice tijekom trodnevnog događaja Alta Moda. A 28. kolovoza zbirka će biti postavljena i na web-stranici pa je možete pričekati i ondje, a Dolce & Gabbana i UNXD nadaju se da će internetska prezentacija privući “kripto zajednicu”, ulagače u kriptovalute s dubokim džepom koji troše velike svote na NFT-ove, no nisu prvi brend koji se toga dosjetio. Posljednji je bio Burberry početkom kolovoza i nesumnjivo će ih biti još.