Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja kampanju za svoju novu kolekciju IKI ext., koja je modnu publiku oduševila na nedavno održanom BIPA Fashion.hr-u

Nova kolekcija svojevrsno zaokružuje ovogodišnju modnu priču poznate dizajnerice. Naime, koncept jesensko-zimske kolekcije nadovezuje se na onu prethodnu u kojoj je Ana Maria Ricov inspiraciju crpila iz japanskog estetskog kreativnog koncepta IKI. Lišenost dodatne, moglo bi se reći nepotrebne scenografije, dizajnerica novom kampanjom u fokus stavlja same kreacije.   

IKI se može prevesti kao “profinjena spontanost”, a sugerira privlačnost u kreativnoj razigranosti i nepredvidivosti, a opet njeguje pročišćenost i suptilnost. U samom izrazu je ovaj koncept veoma atraktivan i svjež. U svojoj novoj kolekciji dizajnerica Ana Maria Ricov ponovno svoj inspirativni naglasak stavlja na jednostavnu, sofisticiranu i spontanu formu koja ističe originalnost i stilski sklad. Sama konstrukcija se bazira na rezovima ravnih linija pod oštrim kutevima, a naglasak je stavljen na geometrijske elemente.

Nakon velikog uspjeha proljetno-ljetne kolekcije, Ana Maria Ricov svim modnim zaljubljenicima, nudi nastavak svoje modne priče. U želji da se kreacije iz nove kolekcije nadovezuju i nadopunjuju na one prethodne, dizajnerica stvara zaokruženu modnu priču u kojoj je naglasak stavljen na pročišćene komade jednostavne u svojoj formi, a ipak upečatljive kroz svoju geometrijsku i koloritnu razigranost.

Kolekcija se temelji na vuni, pamuku i viskozi, a posebnost u novoj sezoni je i tisak kojeg je dizajnerica sama kreirala. U pitanju su razigrani, nenametljivi i spontano pozicionirani geometrijski elementi koji su izvrsno nadopunili kolorit same kolekcije. Prevladavaju pješčane nijanse, crna i siva boja, a svježinu i toplinu unose crveni, narančasti i plavi tonovi. Glavne zvijezde ovosezonske kolekcije su oversized kaputi koji pristaju izvrsno uz aktualne, ali i prethodne kreacije Ana Marije Ricov. Kolekcija je čisti pret-a-porter, pri čijem kreiranju je dizajnerica naglasak stavila na nosivost i funkcionalnost, kao i lako kombiniranje s basic komadima iz ormara svake urbane žene.