Rad kod kuće i provođenje 24/7 vremena moglo bi vas isfrustrirati ako ste u paru. Imamo nekoliko savjeta.

Provođenje zajedničkog vremena je super – dok to nije stalno. Ovih dana mogli biste (možda već i jeste) naići na nove izazove u svom odnosu. Evo kako se pripremiti unaprijed i najbolje reagirati:

Posao

Bilo bi najbolje da si odredite vrijeme za posao. Dok ono traje, nema komentiranja naslova i članaka na portalima, zabavnih memea ili nečeg čega ste se upravo sada sjetili. To ostavite za kasnije. Jako je pametno odrediti od koliko do koliko sati radite, a kada nastupa vaše vrijeme – zajedničko kuhanje, gledanje serije ili filma, šetnja šumom.

‘Me time’

Sasvim je u redu izolorati se, vrijeme za sebe jako je važno u svakom odnosu, a trenutna situacija mogla bi to malo otežati. U redu je ako se netko od vas odluči na samostalnu šetnju, meditaciju u drugoj sobi ili čak pogledati seriju ili film koji ovu drugu osobu ne zanima. To može samo pridonijeti odnosu i umanjiti prepirke.

Raspodjela oko kućanskih poslova

Vi spremate posuđe u perilicu, a vaš partner ili partnerica biraju prati ručno? Navikli su da se vi brinete za skupljanje suhe odjeće sa sušilice ili jednostavno oni imaju neke navike za koje do sada niste znali? Ubuduće ste skupa čistili vikednom ili imali tetu koja je dolazila čistiti, no i to je sada palo u drugi plan? Morat ćete osmisliti novi sistem. Sjednite i dogovorite se unaprijed kako stvari ne bi eskalirale.

Foto: Unsplash