Proljeće ljeto isporuka fokusira se na jakne i military. Detalji uključuju trodimenzionalne džepove na hlačama, ispranu tkaninu i isprane nijanse boje. Potražite kamuflaž print u jakim ali izblijeđenim bojama prisutan na bomber jaknama i cargo hlačama, efekt devoré, tkanine tretirane kiselinom i tie-dye tehnikama. Camo u ispranim nijansama zauzima središnje mjesto na parkama, košuljama, hlačama i kratkim hlačama. Platno u zemljanim nijansama i dvostruki najlonski pamuk prisutan je od teških materijala.

Ključni komadi za žene uključuju terenske jakne, kratke suknje, bomber jakne i cargo kapri hlače te dvoslojne materijale od plastike i pamuka na suknjama, bomber jaknama i košuljama. Ljetna kolekcija crpi inspiraciju iz MTV kulture 90-ih što se vidi najbolje u jakim svježim bojama i sportski orijentiranim siluetama.

Zamislite uniforme različitih sportskih timova. Prisutna je urbano nadahnuta vibra koja se naslanja prema utilty (praktičnoj) odjeći. Također prisutan je i utjecaj nogometnog i rugbi izgleda koji je reinterpretiran te mu je dodan klasičan Diesel logo i upotrebljene su mješavine svijetlih primarnih boja.

Potražite inspiraciju u Formuli1 i moto utrkama te u majicama iz Dieselove arhive preuređene u moderne ergonomske oblike i krojeve.

Općenito muški dio ponude može biti unisex, dok je ženski dio ponude vrlo ženstven i slijedi više tradicionalne oblike i linije.