Priča o Francesci, njezinom putu i tranziciji, tema je nove genijalne reklame brenda Diesel nastale povodom ‘pride’ mjeseca 2020.

Diesel je ovogodišnju ‘pride’ month odlučio obilježiti pričom o Francesci, koja se rodila kao muškarac, a u reklami iz scene u scenu sve više prihvaća svoj identitet žene. Transgender osobe i dalje su često žrtve osuđivanja i neprihvaćanja u društvu, a Diesel je odlučio publici približiti upravo detalje iz života transgender osobe.

Od početka do kraja Francesca hrabro i nesputano prihvaća tko je, kreće se prema svojoj budućnosti, a reklama prikazuje i što sve Francesca čini na svom putu prema ženstvenosti. Tko uopće danas više čini razliku između muške i ženske odjeće, zar ionako ne živimo u unisex svijetu? Jedno je od pitanja na koje će vas također navesti ovaj video, a navest će vam i osmijeh na lice kada Francesca po prvi put odjene svoje Diesel trendi traperice visokog struka.

Diesel ne bi bio Diesel da nije paralelno odlučio biti i provokativan, pa svakako pričekajte kraj reklame kako bi vidjeli zašto je između ostalog Francesci tranzicija bila važna. Dieselova reklama za 2020. svakako je usmjerila pažnju na sve ono što se brojni još uvijek boje pitati naglas i barem nakratko transgender temu učinila manjim tabuom.