O osnutku, radu i planovima najmodernije dermatološke poliklinike Estera koja predstavlja novu eru medicine ispričala nam je direktorica Ana Volk, koju zbog promišljanja o zdravlju i brizi kože, ali i cjelovitom pristupu zdravlju, nazivaju hrvatskom Gwyneth Paltrow

Nedavno otvorena zagrebačka dermatološka poliklinika Estera svojim je dolaskom privukla veliku pozornost medija, ali i pacijenata koji su tražili upravo jednu ovakvu oazu s uslugom savjetovanja, preventivnih pregleda, tretmana, estetskih zahvata te brige i njege nakon tretmana. Stoga smo kontaktirali osnivačicu Anu Volk, poduzetnicu s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvu i vrhunskom hotelijerstvu, koja je svoje dvije strasti uspješno spojila u jedan projekt s prijateljicom dermatologinjom, prvi takvog tipa u Hrvatskoj. “Dr. Maja Kolić i ja prijateljice smo još iz djetinjstva. Kako sam ja i prije radila u privatnom zdravstvenom sektoru, ideja o tome da radimo zajedno već dugo se provlačila. Konačno nam je presudila korona i prvi lockdown, a kako je moj dermatolog od povjerenja u Beču, u tom periodu nisam mogla tamo odlaziti na tretmane. Sve češće bih zvala Maju za savjete i tu smo krenule sve više sanjati o poliklinici u Zagrebu prema mjeri moderne žene. Počele smo planirati i vizualizirati mjesto u Zagrebu koje je svjetska klasa. Čim se moglo putovati, počele smo istraživati dermatološke poliklinike u Americi i u Europi, i uspjele u našu Esteru od samog početka uvesti najbolje prakse. Estera na hebrejskom znači najsjajnija zvijezda”, objašnjava nam Ana, “a svi želimo imati blistav ten i glow. Osim toga, ime moje mame je Danica pa mi je to bio nekakav znak – jer je meni moja mama najblistavija zvijezda. Također, nešto što mene i Maju vuče je vjera da smo uistinu na početku nove ere dermatologije. Tako da i igra riječi estetika i era koja se iščitava iz imena Estera ima za nas važno značenje jer naš slogan jest – Nova era dermatologije.” Ime je osmislila upravo Ana, a izradu upečatljivog logotipa povjerila je agenciji Bruketa & Žinić & Grey.

Estera_prostor

“S Davorom sam surađivala na Stina vinu i znala sam da će i ovaj put doći s hrabrim logotipom. Ovaj logotip Estere predstavlja naš put u brizi o koži gdje igra s razmacima u fontu predstavlja početak tretmana u Esteri, u kojoj polako i sigurno dolazimo do kontinuiteta koji nam daje rezultat. Također podsjeća i na nabrajanje poput onih triju točkica, što simbolizira našu mantru: “Taking care of your skin is like fitness, it’s a neverending journey.”

Ana Volk_Estera
Ana Volk

Na pitanje po čemu je Estera posebno mjesto za svakoga i zašto je važno da se pacijent i pacijentica osjećaju kao u najboljem hotelu kad su u poliklinici, Ana naglašava: “Najvažnija stvar je stručan, odgovoran i empatičan dermatolog, odnosno dermatologinja. Liječnička kvaliteta mora se podrazumijevati. Tu nema kompromisa. Pacijentice koje dolaze u Esteru daruju nam svoje slobodno vrijeme, povjerenje i novac i naša je dužnost da, osim izvrsne liječničke usluge, u Esteri provedu vrijeme ugodno. S obzirom na to da je moj background u hotelijerstvu, nekako sam stremila tome da to bude kao u hotelu s 5 zvjezdica, prije svega što se tiče same uslužnosti. To podrazumijeva diskreciju, dobrodošlicu i uigran tim koji je educiran da bude izuzetno uslužan, a onda i sâm prostor koji je, zapravo, jako seksi.”

Estera_prostor

Tako je dio ekskluzivnosti nesumnjivo i činjenica da u Esteri postoji više usluga koje nitko drugi u Hrvatskoj ne radi, a koje prate aktualne svjetske trendove. “Ono što bih izdvojila jest PRP tretman podočnjaka. Dr. Kolić tretman provodi tri puta u razmaku od nekoliko tjedana i to je najprirodniji i najdjelotvorniji zahvat protiv podočnjaka s minimalnim rizikom za pacijenta. Dodatni benefit je što se kod pacijenata koji su u tridesetima i četrdesetima postiže blagi lifting ispod očiju i jagodica. Radimo i tzv. butt lift ili podizanje stražnjice, gdje kombiniramo ultrazvučnu terapiju i “modernu injekciju” koja potiče proizvodnju kolagena, čime se smanjuje celulit i zaglađuje koža. To je trenutačno najtraženiji tretman u Hollywoodu.”

Pri kreiranju prostora, kako nam objašnjava Ana, imale su sreće što su ga mogle predodrediti svojim potrebama i željama. “Želja nam je da prostor bude ugodan za pacijenta te za cijeli tim u Esteri. Pritom nismo radili nikakve kompromise što se tiče dizajna. Prostor je moderan i dizajnerski uređen. Želja nam je da se svi osjećaju dobrodošlo i ugodno, što počinje javljanjem na telefon, dogovaranjem termina pa sve do izlaska iz poliklinike, gdje imamo i poseban Vanity room u kojoj se pacijentica može našminkati, popraviti frizuru ili se fotkati te izaći iz poliklinike s osmijehom. Dr. Kolić na prvim konzultacijama radi plan za narednih nekoliko mjeseci, što znači da pacijent unaprijed može planirati vrijeme, ali i trošak.

Ana Volk_Estera

U ovoj je branši ljepota bitna i naš prostor je svojevrsno estetsko ogledalo onoga što radimo. Ne radi se samo o prostoru već i o glazbi, mirisima, cvijeću te umjetnosti u prostoru. Mišljenja sam da ambijent jako utječe na rad i zadovoljstvo zaposlenika, kao što ima utjecaj i zadovoljstvo pacijenata na atmosferu, vrijednosti i kulturu organizacije. Interijer Estere ocrtava i naš životni stil, pa se i na taj način obraćamo i predstavljamo našim pacijenticama.”

Vodeći se iskustvom iz hotelijerstva da su gospoda na usluzi gospodama, i u Esteri smatraju da onoliko koliko je ugodno pacijentima, isto tako osjećaju se i zaposlenice. “Pijemo fine čajeve, jedemo organsko voće, osim kad nas naše pacijentice iznenade tortama, čokoladama i drugim slasticama koje uvijek pojedemo. Ponekad i kuhamo. Imamo prostranu garderobu i tuševe za zaposlenice, ali i prostor na zidu posvećen dječici koja nas posjećuju u Esteri i koja nam daruju poruku ili crtež.”

Iako se odlazak u dermatološku polikliniku često veže za promjenu vanjštine, Ana naglašava kako je izuzetno važno obratiti pozornost na mentalno, psihičko stanje žene, koje utječe na izgled i ljepotu, i obrnuto. “Ljudi koji su blagoslovljeni mentalnom stabilnošću uistinu bolje stare i bolje izgledaju, a imaju i realnija očekivanja od estetskih zahvata. Mnoga provedena istraživanja potvrđuju da botulinum toxin pozitivno utječe na smanjenje simptoma depresije. Kad čovjek bolje izgleda i kad mu je djelomično onemogućeno da se mršti, manje se mršti, a time se onda i više smije.” S obzirom na to da su izvor nesigurnosti, ali i depresije, često i akne, Ana naglašava kako ih u Esteri uspješno liječe i da se na njihovim pacijentima vidi velika razlika u samopouzdanju.

“Svjedoci smo kako nam mladi pacijenti s osmijehom prepričavaju da dobivaju komplimente za ten, a do prije par mjeseci izbjegavali su izlaske zbog akni. To smo primijetili osobito kod tinejdžera, gdje rješavanje problema akni pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje, socijalni život i psihofizičko blagostanje.”

S obzirom na to da nam se bliži ljeto, krajnji je čas da odradimo određene tretmane i preglede. Ana savjetuje da se prvo na popisu napravi Ultherapy tijela u kombinaciji s injekcijom. “Riječ je o tretmanu koji potiče proizvodnju kolagena ako želite imati fantastičan rezultat već ovo ljeto. Uz to, kontrola madeža prije ljeta je obavezna kako bi se o bilo kakvim promjenama počelo voditi računa na vrijeme i kako bi vas liječnica educirala o zaštiti vaše kože u mjesecima kad ste najviše izloženi suncu.”

Oduševljenje svime što smo čuli nismo mogli sakriti, pa smo morali pokušati otkriti što možemo očekivati u skorije vrijeme u Esteri. “Očekuje nas puno noviteta, što budno pratimo te budite sigurni da ćemo, ako je efikasno i sigurno, u Esteri prvi to nuditi. Stručnost i edukacija djelatnika na području minimalno invazivnih tretmana je imperativ, kao i uvođenje novih aparata suvremene tehnologije. Idućih godinu-dvije planiramo se širiti u tom području.” Mi smo svoje tretmane zabilježili, a isto savjetujemo i vama – ovakvu beskompromisnu uslugu morate doživjeti.

Više o njima saznajte ovdje.