Uskoro ćemo i službeno zakoračiti u najhladnije godišnje doba – kraljicu zimu – što je savršena prilika da jedna od najpoznatijih craft pekarnica u Zagrebu predstavi svoje zimske pastry novitete koji obećavaju grijati podjednako i srca i nepca.

Od tradicionalnih favorita s blagdanskim prizvukom do kreativnih kombinacija okusa i mirisa, ne sumnjamo kako će svatko naći svog Bread and Deli favorita ove zime.

Twice baked šunka i sir

Novi twice baked croissant dobio je zimsko ruho – napunjen je mirisnom vratinom i aromatičnim brie sirom uz dodatak sjemenki gorušica, a glaziran je mješavinom meda i dijon senfa.

Twice baked čoko

Zimski croissant možete pronaći i u slatkoj verziji – natopljen je sirupom od kave i smeđeg šećera, a između mekanih putrastih slojeva nalazi se mix tamne i mliječne čokolade te frangipane od lješnjaka. Sve skupa uvaljano je u krupne tostirane lješnjake koji daju extra hrskavost i posuto kakaom.

Carrot Cake Muffin

Još jedan slatki zalogaj šarmantna je kombinacija carrot cake-a i muffina – tu se nalaze, naravno mrkva, puno toplih začina poput cimeta, đumbira, muškatnog oraščića, fini icing u obliku kreme od krem sira i prah od mrkve.

Špek sir vrhnje brioche

Među novitetima našao se i mekani, topli brioche u slanoj verziji, s goudom, sirom i vrhnjem, slaninom i vlascem – ultimativni zimski comfrot food.

Panetonne by B&D

Last but not least, desert bez kojeg su svečani božićni dani nezamislivi. Panetonne by Bread and Deli sastoji se od prozračnog slatkastog tijesta nalik na brioche, spravljenog od kvalitetnog njemačkog maslaca, jaja od lokalnog uzgoja, domaćeg džema od neretvanskih naranči, grožđica i brusnica namočenih u tamni rum, a potrebno mu je 48 sati da fermentira do željenog izgleda i okusa.

Panetonne by B&D

Svoj panetonne možete rezervirati isključivo na našoj lokaciji Popa Dukljanina 1, a sve ove proizvode možete pronaći i na dostavnim servisima Wolt i Bolt Food.

Ove zime dopustite svojim okusnim pupoljcima da krenu na uzbudljivo gastronomsko putovanje i zagrijte se slasnim zimskim Bread and Deli pastry novitetima.

Foto: Marina Rendulić