Najpoznatiji barmeni regije ovog petka dolaze u Zagreb u sklopu novog eventa “Copy Taste” kako bi miksali koktele, koje, kako nam najavljuju, još nismo imali prilike kušati.

Iza svakog projekta stoji netko tko je imao viziju i ideju o njegovoj realizaciji. U slučaju prvog Copy Taste eventa, to je zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman, Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara. Njihova ideja jest dovesti najpoznatije koktel barove iz Hrvatske i regije u Zagreb te predstaviti njihove signature koktele pred zagrebačkom publikom.

Bečvardi već godinama pridonosi regionalnoj barmenskoj sceni svojim idejama i entuzijazmom. A ovog proljeća, osmislio je “Copy Taste” event kako bi prvo predstavio živahnu zagrebačku kartelsku scenu kolegama iz regije, a zatim i zagrebačkoj publici njihova umijeća.

“Naša regija ima fantastičnu barmensku scenu, niz barova koje drže odlični barmeni, ozbiljni entuzijasti i znalci i vjerujem da će zagrebačka publika uživati u koktelima koje će rekreirati za njih. Neki od barmena i barova regije nalaze se na listama najboljih barova svijeta i njih dovodimo u Zagreb. Ideja je da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik, saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel. Osim njih, na “Copy Taste” dolazi i Alia Akkman, žena koja sjedi u žiriju The world’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe, što nam je posebno drago. Ovo je prvo događanje koje organiziramo na ovaj način i siguran sam da će svi koji dođu zaista uživati, sjajno se zabaviti i steći nezaboravno iskustvo.”

Posjetitelji će tako imati priliku uživati u koktelima čak sedam barova iz regije, pri čemu će svaki od njih predstaviti tri svoja najpoznatija koktela. Neki od barova su Nouvelle Vague iz Albanije, Riddle Bar iz Srbije, Okosh Bokosh iz Bosne i Hercegovine, Silk and Fizz iz Slovenije, Casa Bar iz Sjeverne Makedonije, Kokotov rep iz Crne Gore te splitski String’s Bar.

A što je event bez glazbe? Zato je za dobar glazbeni vibe zadužen Soul Bader, Mirzaisfab i DJ Frx, dok će se nakon 23 sati zabava nastaviti u unutrašnjosti kluba uz Yammat FM Heat Radio ekipu i glazbeni program Taste s DJ-ima Sani, DJ Lea i Kapelom.

Ulaz na Copy Taste event je besplatan, a prvih 200 posjetitelja koji preuzmu digitalnu pozivnicu bit će počašćeni koktelom.

 

Foto: Sanjin Kaštelan