Nekonvencionalan put koji vas tjera da izađete iz svoje zone komfora

Iako zvuči kao da ih je ponekad tisuću (ghosting, snow-globbing, coronesty, orbiting, nulti spoj…), dating trendovi zapravo su odličan alat da uočite problematične obrasce ponašanja u svijetu romantičnih ili casual odnosa. Iako neki obrasci nisu sasvim novi, činjenica da dobiju pojam ukazuju na to da postaju popularan način pristupa ljudima zove se, začudo, contra-dating.

U svijetu modernog dejtanja manje je riječ o susretima iz bajke, a više o snalaženju u labirintu potencijalnih partnera, svaki različitiji od prethodnog. Ovaj trend spojeva potresa ljubavne živote potičući samce da odbace svoj uobičajeni “tip” i isprobaju nešto – ili nekoga – potpuno novo.

Iako je “contra”, ova bi metoda mogla dovesti do uzbudljivih otkrića i, iznenađujuće, ispunjenijih odnosa. Prema Rachel DeAlto iz Match Groupa, “contra-dejtanje nije samo izlazak iz vaše zone komfora; radi se o tome da otvorite vrata novim iskustvima.” Usuđujući se izlaziti na drukčiji način, samci se otvaraju nizu intrigantnih mogućnosti i neočekivanih radosti.

Odnosno, nemojte odmah gledati odgovara li vam netko u potpunosti – prema hobijima, poslu ili navikama. Možda se baš u razlikama krije – ljubav.

Thomas Edwards, iskusni trener za spojeve za “Today” ističe da bi ovaj pristup mogao biti upravo ono što nam treba. “Kad se oslobodite unaprijed stvorenih predodžbi, dajete si priliku da vas iznenadi”, kaže on. Naši biološki ili savršeni partneri nisu uvijek u skladu s onim što našim srcima treba. Proširujući svoje horizonte, mogli bismo otkriti da nam je pravi “match” netko koga smo lako mogli previdjeti.

No contra-dating nije bez svojih izazova. Korak izvan vaše zone udobnosti može biti zastrašujuće i zahtijeva fleksibilnost i strpljenje. Možda neće biti za svakoga, osobito ako se te temeljne vrijednosti previše dramatično sukobljavaju.

Međutim, za one koji su voljni istraživati, contra-dejting spojevi nude više od potencijalne ljubavi – nude osobni rast i dublje razumijevanje onoga što se doista želi od partnera.

Dakle, prije nego što otpišete neki neočekivani spoj, razmislite. Možda ćete otkriti da se u svijetu ljubavi suprotnosti ne samo privlače – one se ponekad drže zajedno.

A tko zna? Savršena osoba možda je već kraj vas, udaljena samo jedan klik.

 

 

Foto: Unsplash