“Šest sezona i film”, kako se često spominjalo u Communityju, zaista postaje stvarnost. Nakon 7 godina od zadnje epizode simpatična neprilagođena škvadra iz Greendalea se vraća

¿Dónde está la biblioteca? Možda ne znamo odgovor na to pitanje, ali znamo gdje je film! Peacock ga je naručio temeljenog na uspješnoj komediji Dana Harmona Community, vraćajući originalne zvijezde Joela McHalea, Dannyja Pudija, Alison Brie, Gillian Jacobs, Jima Rasha i Kena Jeonga kako bi provjerili što banda iz Greendalea radi od 2015. godine, kada smo se posljednji put s njima “družili”.

Ne iznoseći pojedinosti, Peacock i Sony Pictures TV, koji su zajedno objavili da stiže film, opet su angažirali Dana Harmona, koji je nesumnjivo zaslužan za kultnost serije koja se smatra jednom od boljih komedija. Ta činjenica veseli jer je nakon treće sezone Harmon dobio otkaz zbog navodno nedovoljno gledanosti, no smatra se da je istina kako se bio posvađao s upravom. Nakon četvrte sezone bez njega, koja je, složit će se svi koji su gledali Community, doista loša – uz lobiranje glumaca i većine zaposlenika Dan Harmon se vratio na posao i, sva sreća, smišlja i film.

“’Šest sezona i film” bila je uzrečica iz ranih sezona serije i brzo je potaknuo strastven pokret obožavatelja da se ova smiješna i cool (cool, cool) serija zaista i završi kako je predvidjela.

Daljnji detalji — uključujući redatelja i procijenjeni datum premijere — još nisu objavljeni. Također nema odgovora hoće li se drugi ključni članovi glumačke postave, uključujući Yvette Nicole Brown i Donalda Glovera, ipak pojaviti – ili barem u epizodnoj ulozi. (Poprilično je sigurno reći da se Chevy Chase, koji se posvađao sa svima članovima postava i režije i čiji je lik na kraju umro, neće vratiti.)

Serija je, inače, pokrenuta u jesen 2009. godine na NBC-u, zamišljena kao komedija o strancima koji se povezuju u studijskoj grupi unutar koledža na koji se upisuju svi oni koji nisu uspjeli upasti “bilo gdje drugdje”. Serija je ubrzo postala eksperiment u dekonstrukciji forme sitcoma, zaradivši pohvale kritičara i vjernu bazu obožavatelja zbog svojih meta šala, preuzimanja televizijskih oblika i jedinstvenih likova.

Community je bio, i ostao, svjetlosnim godinama ispred svoga vremena i možemo se samo nadati da će film dati mašnu cijelom sitcom nasljeđu ovoj seriji, koju itekako zaslužuje.

 

Foto: PR