Priča o kokainskom medvjedu kreće od incidenta iz prosinca 1985. godine. Ozloglašeni i ranije osuđivani krijumčar droge, koji je također bio i bivši službenik za narkotike, upravljao je avionom kada je shvatio da je njegov teret pretežak. U pokušaju da olakša svoj teret, iz aviona je ispustio torbu punu kokaina. Pilot je tada odlučio pojuriti za robom, ali, nakon pokušaja otvaranja padobrana, nije uspio i pao je u smrt.

Cocain Bear

Ovo se možda već čini kao luda priča, ali zapravo je tek početak. Torba s kokainom, vrijedna gotovo petnaest milijuna američkih dolara, tada je pala u ruke 175 kilograma teškog američkog crnog medvjeda koji ju je odlučio pojesti. Film prati događaje s medvjedom koji je, pod ovim nevjerojatnim utjecajem, krenuo u ubilački pohod potaknut drogom.

U ovom uvjerljivo najluđem filmu godine, koliko god se ideja o medvjedu na kokainu činila pretjeranom, ona je istinita i seže sve do sredine 1980-ih. Kokainski medvjed, poznat i kao Pablo Escobear je bio američki crni medvjed koji se predozirao kokainom 1985. godine. Kokain su bacili krijumčari droge u divljine Tennesseeja u SAD-u, te ga je potom pronašao medvjed i počastio se njime tako što je pojeo preko 30 kilograma bijelog praha. Medvjed je pronađen mrtav u sjevernoj Georgiji te je trenutno prepariran i izložen u trgovačkom centru u Kentuckyju.

Režiju filma potpisuje nominirana za 3 Emmy nagrade Elizabeth Banks (franšiza Igre gladi, Na putu do zvijezda, 2012.) koja se proslavila kao glumica, no iza sebe ima sve više rastući katalog produciranih i režiranih filmova poput Na putu do zvijezda 2 (Pitch Perfect 2, 2015.) i Charliejevi anđeli (Charlie’s Angels, 2019.).

Glavne uloge u filmu tumače Keri Russell, Ray Liotta kojemu je ovo jedna od posljednjih uloga, Alden Ehrenreich, Margo Martindale, Kristofer Hivju i O’Shea Jackson Jr.