„Reflect“ u doslovnom prijevodu znači „odraziti se ili odbiti“, a u psihologiji se koristiti kroz termin „self reflection“ što označava razmišljanje o samom sebi s ciljem vlastitog napretka

Dizajnerica nakita Ema Krot Turudić koja stoji iza jednog od omiljenijih domaćeg brendova nakita kaže kako je idejno kolekcija nastala još krajem prošle godine. “Vjerojatno pod utjecajem vlastitog stanja uma. Često je takav dublji moždani proces posljedica zahtjevnijeg životnog razdoblja pa je time kolekcija i osobnija. Možda joj je zato i trebalo dulje da ugleda svjetlo dana.” 

cherry dear reflect

Dodaje kako je imala potrebu zastati i zamisliti se nad samom sobom. “Kako mogu biti još bolja sebi, svojoj obitelji, ljudima oko sebe, a time i cijeloj široj slici. Tagline kolekcije i cijela srž se može sročiti u „What you give is what you get, maybe now it is time to reflect“. Htjeli mi ili ne, stvarno je sve povezano, svi zajedno živimo na ovom svijetu i možda je vrijeme da svatko samo malo zastane i pogleda sebe u kontekstu drugih i svijeta oko sebe.”

cherry dear reflect

Dugo je razmišljala kako prenijeti kolekciju i na pamet joj je padao autoportret kao vlastita reflekcija. Kako nije fotografa, angažirala je sve zvučnije ime Denisa Butorca koji je odlično prenio osjećaj kolekcije na fotografiju.

cherry dear reflect

Kolekcija je kao i dosadašnje izrađena od srebra uz dodatak opala i mjesečevog kamena. Opali i mjesečevo kamenje su joj bili logičan izbor jer naizgled bacaju refleksiju i igraju se svjetlom. Vratila se organskim oblicima i takvoj obradi metala, a jedna od novosti je opcija narudžbe odabranih modela u 24-karatnoj pozlati.

cherry dear reflect

Kolekcija se sastoji od ogrlica, privjeska, par komada prstenja i narukvice. Kako inače naušnice dolaze u paru, ovom kolekcijom nudi uslugu koju bih i sama koristila, a to je upravo – narudžba samo jednog komada. “Cijela je kolekcija takva da se komadi mogu lako kombinirati i time se otvara cijeli niz mogućnosti. Netko možda želi samo jednu naušnicu, netko par, netko par različitih naušnica, a netko tri komada. Taj dio apsolutno prepuštan kupcu. Već time što je odabrao Cherry komade govori o tome da nije došao po nešto komercijalno. S različitim komadima, materijalom i količinom nakita se stvarno može zaigrati tako da – mašti na volju! Veselim se vašim kombinacijama!” A mi sljedećim Eminim kolekcijama. 

Fotografija: Denis Butorac