(Chanel 2018, Premiere Rock Watch, Instagram)

U ponedjeljak je iz francuske modne kuće Chanel došlo priopćenje kako se Chanel uz nedavna ulaganja u malu švicarsku tvrtku Kenissi koja proizvodi dijelove za satove, želi  pozicionirati u proizvodnji luksuznih satova.

Chanel u privatnom vlasništvu, poznat po svojim odijelima od tvida i parfemu Chanel No.5, objavio je da je prošle godine u ožujku zaradila 20 milijuna švicarskih franaka od ulaganja u Kenissi kako bi postala 20%-tni suvlasnik. Od svojega osnutka, ovo je prvi puta u povijesti da je Chanel objavio svoju zaradu.
‘Visina naše investicije se nije promijenila i ostaje na 20%’ potvrdili su službeno iz Chanela u ponedjeljak, dodajući kako će to na sajmu Baselworld u ožujku prikazati i javno.
Kenissi je automatski napravio neke pomake koji će biti integrirani u novi Chanel sat. Poznat je Chanelov model sata ‘Code Coco’ izrađen od keramike i dijamanata. Ovo nije prva takva suradnja, Chanel ima udjel i u francuskom brendu Bell&Ross te švicarskom Romain Gauthieru. Također je prošlog rujna kupila udio i u švicarskom F.P. Journe, a posjeduje i druge manje brendove proizvođača za izradu dijelova sata. Chanel se prema prihodima svrstao u sam vrh luksuznih proizvođača, opasno se približavajući LVMH-om Louis Vuittonu.