Još nas svega par tjedana dijeli od blagdanske čarolije koja će zavladati ulicama europskih i svjetskih gradova i iako je ove godine situacija takva da će se u mnogim metropolama ići na redukciju tradicionalnih lampica kako bi se uštedjeli energija i novac, poznati brendovi svejedno će dati svoj doprinos blagdanskom uređenju svojih butik, a time i gradskih ulica. Chanel je jedan od tih brendova koji je već u slučaju svog prodajnog mjesta u Parizu osvanuo u prazničnom duhu. 

Blagdanski tretman dobio je slavni Chanelov pariški flagship store, koji je 2018. godine osvanuo u divovskim proporcijama. Ukupno kombinira čak 3 zgrade, uključujući nekadašnji samostan iz 17. stoljeća i pristupiti mu se može sa 3 ulice, rue St Honoré, rue Duphot i rue Cambon. Butik po imenu 19 rue Cambon proteže svoj prodajni prostor na više od 1,500 metara kvadratnih i sam po sebi je ogromna pariška atrakcija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @persoverso

Sada privlači još više pogleda, jer je fasada velikog butika dobila svoje blagdansko ruho. Ove godine fasadu ne krase lampice iz očitih razloga, no na njoj je osvanula umjetnička rekreacija Chanelovog nakita i prepoznatljivih bisera, mašni i loga. Monumentalni dekor privlači poglede znatiželjnika na rue St Honoré, koji se ovdje posljednjih dana redovito zaustavljaju fotografirati atrakciju.

Prošle godine, podsjetimo, Chanel je na istome mjestu imao ogromnu svjetleću instalaciju posvećenu parfemu No. 5, koja je bila bajkovita interpretacija fascinacije Gabrielle Chanel svemirom i galaksijama.

Naslovna fotografija: @persoverso

Foto: Instagram