Iza ovog naziva kriju se dvije čarobne kuće za odmor i romantična kućica na drvetu, a nalaze se neposredno uz poznati slovenski ski resort Krvavec – stoga predstavljaju savršen odabir za ljubitelje zimskih sportova 

Njihovi vlasnici, Andraž i Doris Černić, otkrivaju nam da je cijela “Alpinka” priča krenula nakon što su od Andraževog oca dobili zemljište na dar te su stoga odlučili izgraditi nešto za sebe i svoju malu kćerku. 

“Izgradili smo jednu veću kuću za nas i manju za kćerku kada odraste – i tako je bilo prvih deset godina dok nismo počeli iznajmljivati prvo jednu pa drugu kuću, a prije nekoliko godina smo se odlučili na dodatnu izgradnju kućice na drvetu.”

Chalet i Tree House Alpinka - ski resort Krvavec

Uređenje u znaku alpskog šarma

Objekti su izgrađeni od masivnog drva u tradicionalnom stilu ovoga kraja te u potpunosti opremljene svim potrebnim pogodnostima, kako bi svakom gostu osigurale nezaboravan boravak uz ekstra komfor.

Chalet Alpinka - ski resort KrvavecChalet Alpinka - ski resort Krvavec

S obzirom da je Andraž po struci arhitekt, cijeli projekt rezultat je njegove idejne zamisli koja na najbolji način iskorištava prednosti predivnog planinskog pejzaža, dok je supruga Doris zaslužna za izgled interijera u kojem se ističe visokokvalitetan i unikatan namještaj ručne izrade. 

Chalet Alpinka - ski resort Krvavec

“Inspiracija su nam dijelom bili chaleti u Italiji i Austriji koje smo niz godina posjećivali kada smo skijali po velikim europskim ski centrima”, kaže Andraž. Posebnoj toplini interijera svakako doprinosi veliki unutarnji kamin s kojim se može grijati cijela kuća, pri čemu možete uživati u prekrasnom panoramskom pogledu dok ispijate šalicu planinskog čaja, kuhanog vina i gina ili pak domaće borovničke – koje ovi kreativni domaćini pripreme kao dobrodošlicu svojim gostima. 

Chalet Alpinka - ski resort Krvavec

Alpinka kuće za odmor

Kuća “Alpinka 1” namijenjena je za maksimalno osam, a “Alpinka 2” za šest osoba, a obje se nalaze na visini od 1.500 m na planini Krvavec – s koje se pruža spektakularni pogled na Julijske Alpe i planinu Triglav. 

Chalet Alpinka - ski resort KrvavecChalet Alpinka - ski resort Krvavec

Oba objekta imaju stakleni “zimski vrt”, kao i opremu za zimske i ljetne sportove. Zimi su tako gostima dostupne dječje sanjke, električni grijači za ski čizme, police za skije i snowboard, sanjke za bob, kao i mogućnost najma skija i snowboarda te instruktora skijanja za djecu i odrasle; a ljeti dječje mountain bicikle, stolni nogomet, badminton, štapove za planinarenje – za one sklonije avanturističkom istraživanju netaknute prirode u okolici.

Chalet Alpinka - ski resort KrvavecChalet Alpinka - ski resort Krvavec

No ukoliko jednostavno želite odmak od hektične svakodnevice i obveza bez outdoor aktivnosti, ljeti ćete ovdje sigurno uživati opuštajući se u hammocku ili gastro partyima uz sofisticirani roštilj nizozemskog brenda Ofyr ili onog brenda Weber, koji se mnogo koriste i zimi.

Kućica na drvetu

Iako u njoj može stati i do tri osobe, ova preslatka kućica na visini od tri metra, idealna je za odmor u dvoje, ili kako poetično kaže Andraž – “za romantične noći s pogledom na zvijezde ili novi snijeg.”

Chalet i Tree House Alpinka - ski resort Krvavec

Unatoč skromnoj površini od 10 kvadratnih metara, zahvaljujući promišljenom arhitektonskom dizajnu, uz spavaću sobu s prozorom triangularnog oblika na katu koji gleda na prekrasnu dolinu, kućica sadrži i cosy dnevni boravak te malu kuhinju s šankom. 

Tree House Alpinka - ski resort KrvavecTree House Alpinka - ski resort KrvavecTree House Alpinka - ski resort Krvavec

Uskoro i sauna

S obzirom da “trenutna ponuda zaokružuje sve što su zamislili”, Andraž kaže da zasad ne planiraju širenje, odnosno izgradnju još jednog objekta. Međutim, ipak je najavio da svoju ponudu dodatnih aktivnosti planiraju obogatiti s dvije saune. A ima li što bolje od toga da direktno sa staze doskijate do kuće i onda se opustite u sauni nakon cijelog dana na snijegu?

Chalet Alpinka - ski resort Krvavec

Stoga bilo da tražite idealno mjesto za obiteljski odmor, romantični getaway, ski trip s prijateljima ili hiking odmor, Chalet Alpinka definitivno će zadovoljiti sve vaše kriterije – uz pravi zimski ugođaj. 

Chalet i Tree House Alpinka - ski resort KrvavecChalet Alpinka - ski resort Krvavec

Više informacija o Chalet Alpinka ili Alpinka Tree House na adresi Ambrož pod Krvavcem 62a – možete pronaći na www.alpinka.eu na kojoj je moguće i direktno rezervirati svoj boravak. 

 

Foto: Matjaž Corel