(Carine Roitfeld, Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020 /Getty Images)

Carine Roitfeld preuzet će ulogu stilske savjetnice u Karl Lagerfeldu, nakon što je dizajner preminuo ranije ove godine. Ovu poziciju će obnašati naredne tri sezone.
Tijekom karijere Carine je u više navrata surađivala s Lagerfeldom, zajednički su izdali knjigu ‘Little black jacket’ te ostvarili suradnju s hight street brendom H&M-om 2004. godine. Posljednjih mjeseci je Carine usko surađivala s brendom kako bi sastavila kolekciju ‘The Edit by Carine Roitfeld’ koja izlazi u rujnu ove godine.
Blagoslovljena sam i zahvalna što sam imala priliku raditi s Karlom toliko godina. On će uvijek biti legenda koja je definirala pojmove mode, fotografije i slavnih. Čast mi je raditi i surađivati s njegovim brendom, izvršavajući njegovu ikoničnu viziju sljedeće tri godine. Nismo dijelili samo profesionalni odnos, nego smo bili i jako dobri prijatelji’- rekla je Carine
Glavni direktor Pier Paolo Righi rekao je da će Roitfeld raditi s Hunom Kimom, direktorom dizajna Karl Lagerfeld brenda kojeg je osobno postavio Karl. Ova jaka timska kombinacija s Carine, slavit će Karlovu ikoničnu estetiku te je pokušati oživjeti.