Calvin Harris službeno je izbacio svoj najnoviji studijski album, Funk Wav Bounces Vol. 2

U trajanju od otprilike 45 minuta, album od 14 pjesama uključuje jedne od najvećih glazbenih glazbenika čiji su singlovi uvijek bili hitovi ljeta, sve s ciljem kako bi stvorili jednu pravu ljetnu poslasticu. Funk Wav Bounces Vol. 2 izravno je nastavak njegovog Funk Wav Bounces Vol. 1 koji je imao takve hitove da se i dalje vrlo rado sluša na tulumima i DJ večerima. 

Umjetniku i producentu Calvinu Harrisu, koji ipak nije uspio doći u Hrvatsku, točnije u Split, (no nadamo se da će uskoro!) pridružuju se 21 Savage na New Money, Timberlake, Halsey i Pharrell na Stay With Me, Dua Lipa i Young Thug na Potion. Charlie Puth i Shenseea na Obsessed, Normani, Tinashe i Offset na New To You te Pusha T i Pharrell na Day One. Nedostaju mu samo Billie Eilish i Olivia Rodrigo vjerojatno.

Calvin Harris cover albuma

Iako neki smatraju da je riječ o bezazlenoj chillout pozadinskoj glazbi dok ispijaš koktel na Ibizi, drugima se pak uistinu sviđa. Dapače, mnogi komentari album zovu hipnotizirajućim i govore da ga slušaju na repeat, no čini se da su pojedini glazbeni kritičari, iako hvale produkciju, od Calvina Harrisa očekivali više.

Naime, album je izazvao puno pompe (iako ne više od Beyonce, naravno), pojedine kritike već odlaze u smjeru da je riječ o poprilično provjerenim i ispraznim hitovima, nauštrb njegovog prvog albuma koji ga je prometnuo u virtuoza electro glazbe. Primjerice, Dua Lipa i One Kiss, Rihanna s We Found Love, Cheryl i Call My Name… A vidjet ćemo koliko će se od ovog albuma hitova zaista i zadržati godinama (odnosno i desetljeće, jer je njegov album 18 months iz 2011. taj koji ga je prometnuo u zvijezde). 

U međuvremenu, donesite sami sud i poslušajte album niže!

Foto: Sony Music Entertainment Uk Limited, Steve Jenning/Getty Images