Dvije zagrebačke adrese; Ilica 25 i Masarykova 6 kriju pravo bogatstvo kada su u pitanju čajevi, ali i pripadajući pribor za te slatke rituale, a asortiman su proširili i sa začinima za gin.

Osim gore spomenutih fizičkih adresa, odlično funkcionira i njihov webshop koji vam odabrani čaj dostavlja na adresu. A čajevi brenda CHAI imaju odgovor za sve vrste raspoloženja i za sva godišnja doba, također. Zimski čajevi su sada visoko na listi prioriteta, a čajna mješavina za kuhano vino dat će tom piću poseban “zimski”okus. Također, pravo je doba za ekološki shot koji će resetirati imunološki sistem. Ovi prirodni sokovi prave su imunološke bombe pakirane u male bočice.

zimski čajevi

„Početak naše priče seže do 2009. godine, kada smo otvorili prvu trgovinu u Zagrebu posvećenu predstavljanju čaja. Vjerujemo da nas čaj vodi kroz život na zdrav način. On nas drži u dobroj kondiciji i najvišem stanju bića. Kada ste bez energije, čaj će vas podignuti, može vas smiriti, ugrijati ili ohladiti. Oni se navikavaju na vaše druženje s prijateljima ili mogu biti tiho društvo u najboljim trenucima vašeg dana. Kada se pokušamo opustiti uz šalicu čaja otvara se posve novi svijet, postupno učimo prepoznati najsofisticiranije okuse“, govore s ljubavlju u ovoj čajoteci.

Ponuda čajoteke CHAI sadrži oko dvjesto organskih i visokokvalitetnih čajeva; Bijeli, crveni, crni. Zeleni, voćni, biljni, aromatizirani ili bez aroma. Sadrži čak i čaj za muškarce. „Ovo je čaj posebno prilagođen muškom stanovništvu i sastoji se od izvrsne ayurvedske mješavine čaja. Specifičnost mješavini daje rooibos koji djeluje antioksidansno te se osobito razlikuje po Enryngo biljci; Eryngo je biljka koja se uglavnom koristi u Južnoj Aziji kao dodatak hrani. Također je poznata po blagotvornim učincima, jer pomaže eliminirati infekcije i probleme s prostatom.Iako je svojim sastavom posebno prilagođen funkcioniranju muškog tijela, s izvrsnim okusom odgovara i ženama. Lagano trpak, začinjen čaj s đumbirom, cimetom, paprom i kardamom, osvježava i zagrijava.“

Nekoliko preporuka od čajoteke CHAi već smo dobili, a možete ih istražiti ovdje i provjeriti kako djeluju zimi. Možda smo upravo pronašli način da lakše preživimo ovaj „dugi“ period koji nas čeka nakon Nove godine do proljeća.