Poznati svjetski festival Burning Man ostvario je suradnju s aukcijskom kućom Sotheby’s te na prodaju ponudio neke od svojih prepoznatljivih instalacija koje su kroz godine krasile lokaciju ovog specifičnog glazbeno-umjetničkog događanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burning Man Project (@burningman)

Naslova “Boundless Space: The Possibilities of Burning Man”, na aukciji će se moći kupiti umjetnički radovi iz eklektičnih kolekcija koje su iz godine u godine nastajale povodom ovog globalno prepoznatog festivala, koji se održava u pustinji Black Rock, američke države Nevada.

Kolekcija sadrži razne skulpture, slike, kolekcionarske i NFT artikle, kao i specifična mutanta vozila, pa je tako moguće postati vlasnik ‘raketnog automobila’ čija početna cijena je 36.000 dolara.

Burning Man, Rocket Car, aukcija

Organizatori festivala odlučili su se na ovaj korak kako bi prikupili financijska sredstva neophodna za daljnje održavanje festivala, ali i podržali umjetnike i inicijative koje su sudjelovale u kreiranju ovih umjetničkih djela.

Naime, uslijed pandemije, festival se našao u ozbiljnim financijskim problemima, a s ovom aukcijom žele prikupiti sredstva koja će im omogućiti održavanje čitavog pogona do siječnja 2022. godine, kada će u prodaju krenuti prvi val novih festivalskih ulaznica.

Čitavu kolekciju možete pogledati na sothebys.com.

Fotografije: Burning Man / Facebook / Sotheby’s