Torbe tipa “bucket” imaju zanimljivu povijest u svijetu mode. Prvo su postale popularne 1960-ih i 1970-ih godina, poznate po svojoj praktičnosti i jedinstvenom obliku. Originalna torba tipa “bucket” pripisuje se dizajnerici Bonnie Cashin, koja je 1962. godine stvorila torbu od kože s užetom za zatvaranje za marku Coach. Taj dizajn bio je inovativan za to doba, nudeći prostranu unutrašnjost i sigurno zatvaranje.

Naziv “bucket” u “bucket bag” odnosi se na oblik torbe, koji podsjeća na kantu ili vedro. Ove torbe obično imaju cilindrični ili blago stožasti oblik s ravnim dnom, slično kao kanta. Osim toga, često imaju vrpcu ili uže za zatvaranje na vrhu, što dodatno naglašava sličnost s tradicionalnom kantom.

U posljednjih nekoliko godina, torbe tipa “bucket” ponovno su postale modni must-have, s brojnim luksuznim i pristupačnim brendovima koji nude svoje interpretacije ovog stila. Od minimalistčkih verzija od kože do hrabrih i šarenih modela, torbe tipa “bucket” nastavljaju evoluirati zadržavajući svoj prepoznatljiv oblik i praktičnost.

Mi smo prošvrljali popularnim web shopovima, te donosimo nešto za svaku ukus i džep – od ružičaste dizajnerske Vivienne Westwoodice, preko Twin Set crvenog modela pa sve do high street verzija u neutralnim bojama brendova poput Mango i Pepe Jeans. Pronađite svog favorita u nastavku!

Mango
Pepe Jeans, answear.hr
Vivienne Westwood
Victoria Hyde, Zalando
Mango
Stradivarius
Twin Set
Rylko, Zalando

 

 

 

foto-getty images, pr