Bucket šeširiće nosimo svako ljeto, ali možda niste znali otkud to ime? Naime, svojim oblikom podsjećaju na preokrenutu kantu (engleski bucket). Ovi šeširi imaju širok, nagnut obod prema dolje i visoku, cilindričnu krunu, što im daje taj karakterističan izgled poput kante.

Zanimljivo je da su nastali kao funkcionalna pokrivala za glavu za ribare i poljoprivrednike kako bi ih zaštitili od sunca i kiše. I danas su jedan od najpraktičnijih vrsta šešira, posebno ako su šireg oboda, pa mogu zaštititi lice od sunca. Mogu dodati stylish element u outfit, ali najvažnije ih je nositi upravo da sakrijemo lice od sunca, na plaži ili u šetnji gradom.

Mogu biti jednobojni ili s printom, od tkanine poput pamuka ili poliestera, ili pak slame ili frotira. Vole ih stylish cure poput Hailey Bieber, a mnoge sudionice Coachelle ove sezone odabrale su upravo ovu vrstu šešira kao accessoires.

Hailey Bieber
Street style Coachella

Pronašli smo ih u ponudi high street, ali i nešto skupljih brendova, i to u raznim verzijama – od minimalističkih jednobojnih do onih žarkih uzoraka, od pamučnih do slamnatih. Pronađite svog favorita u nastavku!

H&M
Levi’s
Tory Burch
NIKE
Tommy Hilfiger
H&M
Kappa
Santa Cruz, Zalando

 

Foto: Profimedia, Getty Images, H&M (naslovna)