Možda ste broševe do sada povezivali samo s bakicama i starijim gospođama, ali čini se da dolaze u središte modne pozornosti te će ih ovog proljeća nositi sve generacije.

Naime, primijetili smo ih među uzvanicama tjedana mode, kao i na brojnim modnim revijama. Tory Burch i Chanel ukrasili su outfite velikim broševima vintage stila, a trendsetter među modnim brendovima Miu Miu također ih je uvrstio u svoju kolekciju. A što predloži Miuccia Prada, obično postane veliki trend!

Street style
Street style
Tory Burch

Povratak broševa u modni mainstream započeo je dizajner Daniel Roseberry u kolekcijama za Schiaparelli – dobro je znano da je i osnivačica Elsa često koristila broševe nadrealističke estetike pa je tu praksu nastavio i njezin nasljednik.

Kako uvrstiti broševe u svoju garderobu?

Za početak, broš manje veličine i klasične teme, poput recimo cvijeća, možete jednostavno zakačiti na blejzer ili sako te tako diskretno podignuti cijeli look. Možete kopirati Chanel pa ga dodati šeširu ili šalu, a ako volite ukrašavanje, ne morate stati na jednom komadu – dodajte ih par raznih veličina i motiva.

Ne nude samo skupi dizajnerski brendovi broševe ove sezone, odlične primjerke možete pronaći na buvljacima poput onog na Britancu nedjeljom, ili u vintage dućanima. Naravno, i high street brendovi poput Zare ili Piecesa uvrstili su ih u svoju ponudu, kao i “affordable luxury” kuće kao što su Weekend Max Mara ili Lauren Ralph Lauren. Pogledajte naš izbor u nastavku.

By Mylene Birger
Zara
Pieces, Zalando
Zara
Lauren Ralph Lauren
Fable England, Zalando
Weekend Max Mara

Foto: Profimedia