Iza brenda Mateyaneira su dvije mlade dizajnerice, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić, koje nas iznova oduševljavaju svojim jednostavnim, a opet jedinstvenim krojevima; pomaknutom klasikom ali bezvremenskom chicom. Iako nisu dugo na sceni, već su prikupile zavidnu bazu poklonika, a nova kolekcija je samo još jedan dokaz zašto

U najnovijoj Retro Restart kolekciju već su nam zapeli za oko ođređeni komadi, ali i vizuali kampanje koji su simbiotička kulisa predmetima koji tako dobro pašu zajedno, ali toliko dobro izgledaju i odvojeno!

“Mogle bismo spomenuti deep house glazbu devedesetih,  Jima Jarmuscha, psihodelične plakate Ricka Griffina, Blotter art ili cijeli arsenal halucinogenih droga popularnih od 60-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća, no srpanjski prizor macaklina na vrućem kamenu podjednako može dočarati  slatku ljetnu omamljenost kojom je obojena Retro restart kolekcija.” kažu djevojke iza brenda Mateyaneira. Sakoi su širokih ramena, krojevi oversize a boje pastelne. “Odlučile smo izvaditi mint i prljavo-rozu iz vintage ormara i pridružiti ih klasičnoj crnoj i bijeloj.”

Materijali su različiti, od hladne vune, preko kože do svile, kombinacije su izmiješane i odlično funkcioniraju kao cjelina. “Pored već uobičajenih sakoa i odijela koje tako rado pravimo, u ovoj kolekciji možete pronaći i majice i hudice za nešto ležerniji stil. Spomenuti komadi nastali su u suradnji sa Stefanom Kokovićem, grafičkim dizajnerom koji je za potrebe ove kolekcije izradio mala grafička umjetnička djela koja smo otisnuli na svoje komade. Koncept je fantazmagoričan splet klasične umjetnosti i svemirskih veduta upotpunjen vrlo suvremenim porukama, a inspiracija koju je crpio iz Vaporwave stila, tako prikladna za našu kolekciju.” dodale su a nas oduševile fotkama kampanje snimane u Beču pod art direkcijom i objektivom Stefana Kokovića. Za make-up i kosu zadužena je bila Ana Jakšić (MUD Make-up Designory Vienna), dok je scenografija bio popularni Prater koji je u potpunosti podržao njihovu viziju retro vibea.

Modeli: Coco i Sophie (Body and Soul Vienna)