Želite li osjetiti pravu blagdansku atmosferu poput one iz bajki ili romantičnih filmova, ne morate putovati daleko. Dovoljno je da posjetite jedan od brojnih božićnih sajmova u Mađarskoj i uživate u božićnoj čaroliji.

Bazilika Svetog Stjepana // @visithungary

Cijela Budimpešta već je od druge polovice studenoga obavijena mirisom medenjaka, dimnjak kolača, pečenog kestenja, štrudle od maka i sve što vam je potrebno jest šalica popularnog kuhanog vina da se zagrijete.

Bazilika Svetog Stjepana // @visithungary

Nezaobilazan božićni sajam onaj je ispred Bazilike Svetog Stjepana koji već tri godine zaredom nosi titulu najboljeg božićnog sajma u Europi. U skladu s ovogodišnjim sloganom sajma „Gdje vas ljubav uzme za ruku“, uživajte od 17. studenoga do 1. siječnja u raznovrsnim programima, bogatoj gastronomskoj ponudi, klizalištu, ponudi 120 zanatskih izlagača i ne propustite vrhunac večeri – light show, koji je svaki dan projiciran na pročelju Bazilike Svetog Stjepana.

Trg Vörösmarty // @visithungary
@visithungary

U prijestolnici Mađarske duh Božića će vas, također, zagrijati i na Trgu Vörösmarty, na koji 6. prosinca dolazi Djed Božićnjak, potom u Óbudi na Trgu Fe s velikom novogodišnjom jelkom, dok će ispred Bálna zgrade na peštanskoj strani Dunava biti postavljeno veliko klizalište, ali i organizirani jazz i blues koncerti.

Klizalište u Budimpešti // @visithungary

No to nije sve što Budimpešta ima za ponuditi. Između Elizabetinog i Lančanog mosta bit će organiziran sajam zanata praćen brojnim koncertima, a u gradskom parku posebno će uživati obitelji uz 3D light show i iznenađenja za najmlađe.

I drugi mađarski gradovi pripremili su nezaboravno božićno slavlje. Posjetite čarobni Eger, u kojemu se od 24. studenoga do 25. prosinca na Trgu Dobó zimska čarolija upotpunjuje zanatskim proizvodima i najboljim mađarskim jelima.

I Veszprém, ovogodišnja Europska prijestolnica kulture, u starom gradu dočekuje posjetitelje tijekom četiri adventska vikenda nudeći brojne koncerte i bogat program praćen božićnom tržnicom.

@visithungary

Pečuh je ove godine, počevši od 1. prosinca, pripremio posebnu poslasticu za najmlađe u vidu kuće Djeda Božićnjaka koja se može posjetiti, a tu su i light show, ceremonija paljenja svijeća nedjeljom, gospel zbor iz SAD-a i prateći salon vina. Iako središnji božićni market u Pečuhu traje do 24. prosinca, sve do 7. siječnja na Széchenyi trgu bit će postavljena velika jelka i štandovi s hranom i vinom.

A u Szegedu, od 24. studenoga do 24. prosinca, na Trgu Dóm moći ćete uživati u velikom klizalištu, predstavama žonglera s vatrom, svjetlosnim projekcijama i svoje omiljene trenutke zabilježiti na specijalnom mjestu za selfije.

Čarobna zimska bajka ove godine očekuje vas na božićnim marketima u Mađarskoj.

@visithungary