Ekipa iz sada već dobro poznate gastro adrese Boogie Laba iz Parka kneževa pripremila je pravo ljetno iznenađenje.

Ususret najavljenim paklenim vrućinama u Zagrebu, zajedno sa chefom i konzultantom Dinom Galvagnom predstavljaju sladolede iz Ice Ice Baby menija. Ovaj novi ljetni hit svojim okusima pojam sladoleda stavlja na jednu novu razinu.

„Sladoled radimo s prirodnim sastojcima. Za razliku od većine slastičarni, mi koristimo isključivo svježe prirodne sastojke. Naš sladoled nije jako trajan, radimo ga svaki dan. Ovo je praktična metoda da se sladoled zamrzne u trenu. Naša slastičarka Josipa radi kornete. Čim dođe narudžba, rade se friški korneti kako bi bili hrskavi i ukusni!“ izjavio je konzultant i chef Dino Galvagno.

Sladoledi dolaze u pet okusa i kombinacija. Gianduja – lješnjak, Pistachio s limunom, Granita (tal. Sorbet) od badema s espressom, Malina i marelica na štapiću te Gentleman’s Popsicle.

Prehrambeni tehnolog Karlo Vulin iz Boogie Laba dodaje: „Tekućim dušikom dobivamo najbrže smrzavanje. To je materijal koji je na temperaturi od -260 °C. Uz ostale sastojke za kornete ovdje koristimo brašno koje koristimo u pekari, a koristimo i sladno brašno, brašno od proklijane pšenice. Ona se tostira i melje i daje dodatan okus i strukturu!“ 

Gianduja – lješnjak čini dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a, tostirani lješnjaci i slani caramel. Pistacchio s limunom su dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a, krema od limuna te tostirane sjemenke buče. Granitu (tal. Sorbet) od badema s espressom čine dvije kuglice granite od badema, sicilijanski brioche i espresso. On se služi kao doručak ili na brunchu. Služi se s toplim briochem. Malina i marelica na štapiću su napravljene od sorbeta od maline i marelice, miso karamelizirane sjemenke suncokreta. Gentleman’s Popsicle se sastoji od dvije kuglice sladoleda aromatizirane duhanom s Rye whiskeyem, čokoladom i tostiranim lješnjacima.

Uz ovakve kombinacije ljeto u Zagrebu konačno može početi.

 

Tekst: Promo Fotografije: Filip Popović