Sladoled je pravi ljetni spas od vrućina i u njemu ponekad volimo uživati u skoro pa neograničenim količinama. Kao istinski ljubitelji ove ledene slastice, ususret početku ljeta predstavili smo vam ultimativne adrese s najboljim domaćim sladoledom, a danas vas upoznajemo s jednom prekul sladoledarnicom koju smo ovih dana otkrili u Dubrovniku i koja će se sigurno u budućnosti naći na našim sladolednim top listama. Zakoračite u Boccapiena Ice Cream Dubrovnik!

Sladoledarnica Boccapiena otvorena je prošle godine na adresi Od Puča 3, u starom gradu Dubrovniku. Riječ je o obiteljski vođenom biznisu koji će razveseliti sve one u potrazi za novim foodie avanturama. Njihove okusne pupoljke razmazit će i oduševiti selekcija od 32 različita okusa, a svima im je zajedničko to da ne sadrže umjetne boje, rafinirane šećere ili kemijske konzervanse.

Otvarajući sladoledarnicu, obitelj koja iza nje stoji odlučila je ponuditi Dubrovniku nešto novo, svježe i s predznakom visoke kvalitete, a rezultat su upravo ovi sladoledi nastali isključivo od prirodnih sastojaka. Osim što se izrađuju ručno, u jedno spajaju dekadenciju okusa s nutricionističkom kvalitetom i donose ono najbolje od talijanske ekspertize proizvodnje sladoleda.

Njihove recepte pomno su osmislili i uskladili talijanski tehnolozi i slastičari, tako da je riječ o visokokvalitetnoj, provjerenoj recepturi koju su osmislili stručnjaci koji su godinama u ovoj industriji. “Imamo cijeli tim talijanskih stručnjaka iz tvornice Carpigiani koji su nam pomogli u realizaciji projekta i dali nam punu tehničku podršku, od aparata do talijanskih slastičara koji su sudjelovali u osmišljavanju receptura sladoleda i okusa”, otkriva na svojim stranicama obitelj iza Boccapiena sladoledarnice.

U jedinstveno osmišljenom prostoru, tako možete isprobati razne sladoledne kreacije, bilo da su u pitanju klasični sladoledi na kuglicu, sladoledi na štapiću, soft serve sladoledi, slushyji, kao i ledene kave s različitim dodacima. Većina sladoleda je veganska i gluten-free, a ljubazno osoblje rado će vam – i pažljivo – pomoći odabrati okus u skladu s vašim preferencijama i potencijalnim ograničenjima u prehrani.

Nas je Boccapiena sladoledarnica već osvojila, a vjerujemo da će i vas pri prvom sljedećem posjetu Dubrovniku!

Foto: Boccapiena Ice Cream Dubrovnik