Ako volite bisere i ne želite izgledati staromodno, nemojte očajavati. Otkrivamo kako nositi bisere i pritom biti moderan.

Biseri su odavno sastavni dio imidža Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor i Grace Kelly. Ikone stila često su nosile bisere i inspirirale žene diljem svijeta da usvoje ovu naviku. Proteklih sezona svjedoci smo povratka bisera na velika vrata. I nije to više nakit rezerviran za dvorove i aristokrate. Sada dizajneri dodaju bisere ne samo klasičnoj odjeći, već i ultramodernim kreacijama. A kako možete nositi bisere i izgledati moderno?

Zara

Ogrlice različitih dužina

Nabavite biserne ogrlice različitih duljina i stvorite stil koji je sve samo ne dosadan i staromodan. Ova je opcija prikladna i za opušteni grunge look i za jednostavne outfite, poput obične bijele majice kratkih rukava i traperica.

Zara

Ogromne biserne naušnice

Ove godine u modi su biserne viseće naušnice. Ako želite biti u trendu, nabavite naušnice s ogromnim biserima. Što veće, to bolje.

ROXANNE ASSOULIN

Niska bisera kao narukvica

Omotajte niz bisera oko ruke kako biste oblikovali narukvicu. Možete uzeti nekoliko različitih veličina, a još je bolje ako su biseri različitih nijansi. Svojem bisernom nakitu možete dodati i druge narukvice. Imajte nešto tirkizno na zapešću – takav će kontrast naglasiti ljepotu i sjaj oba nakita.

ALAÏA

Biseri umjesto remena

Dugi niz bisera može biti divan remen u kombinaciji s elegantnom haljinom ili bluzom. Pričvrstite jednu ili dvije niti u struku tako da budu opušteni, a ne stegnuti.

JENNIFER BEHR

Biserni ukrasi za kosu

Još jedan zanimljiv i trendi način nošenja bisera je ukras za kosu. To može biti rajf ili biserna kopča ili zanimljiva mašna koju možete pričvrstiti kopčama. U ponudi popularnih brendova se može naći raznovrstan, vrlo moderan, biserni nakit za kosu. Posebno dobro djeluje na crnoj, zalizanoj kosi.

Foto: Zara, Net-a-Porter