Prije nego krenemo na temu i razgovor sa sugovornicima doc. dr. sc. Željkom Rotimom, univ. mag. med. dent. i univ. mag. Vlatkom Jakić, dr. med. dent. moramo ih predstaviti. Radi se o cijenjenim medicinskim stručnjacima čija znanja i ekspertize valja poslušati s pažnjom.

Željko Rotim magistrirao je i doktorirao na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu s temama iz područja oralne kirurgije i implantologije. Karijeru je započeo 1992. godine radom u svojoj Stomatološkoj ordinaciji Rotim koja potom raste i postaje Zdravstvena ustanova za dentalnu medicinu, implantologiju i estetsku medicinu “Rotim Medical Centar”.

Željko Rotim docent je na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci i voditelj programa “Nekirurške metode estetske medicine – Esthetic Academy” u okviru poslijediplomskog obrazovanja Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Također, autor je sveučilišnog udžbenika Medicinskog fakulteta “Dermalni fileri u estetskoj medicini lica”, osnivač i predsjednik je Hrvatskog Društva za Estetsku Medicinu kao i stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora koje prvo u Hrvatskoj i regiji započinje sa znanstvenim pristupom i popularizacijom nekirurških metoda estetske antiaging medicine.

Od 2013. godine predsjednik je organizacijskog i znanstvenog odbora “Croatian Esthetic Medicine Syposium” te ravnatelj “Učilišta Medicinsko Estetske Inovacije (MEI)”. Suosnivač je “Anatomy Lab Adria”, prve edukacijske platforme u regiji za anatomske edukacije i organizaciju “Cadaver Course” za potrebe liječnika koji se bave estetskom medicinom te pozivni predavač na najcjenjenijim svjetskim i domaćim kongresima. Nosi i titulu International Key Opinion Leadera iz područja nekirurške estetske antiaging medicine. U više od 30 godina rada i iskustva, doc. Rotim iza sebe ima tisuće stomatoloških i estetskih zahvata na više od 50.000 pacijenata.

Željko Rotim o biorevitalizaciji

Možete li nam reći zašto je biorevitalizacija toliko dobar tretman da ga bira sve veći broj pacijenata? I zašto ste se odlučili uvrstiti ga ponudu Vašeg medicinskog centra ?

U estetskoj medicini se tijekom godina mijenjaju trendovi. Do prije nedugo vremena, na žalost postojali su takvi trendovi da su žene nakon estetskih tretmana izgledale neprirodno s pretjerano volumiziranim dijelovima lica i umjesto da su nakon estetskih tretmana izgledale bolje, nerijetko su izgledale lošije.

Posljednjih godinu dana ponovo je zavladao trend prirodnog izgleda. Jedna od najvažnijih karakteristika lijepoga i prirodnog izgleda lica je zdrava, glatka, sjajna i zategnuta koža.
Biorevitalizacijskim tretmanima stimulira se revitalizacija prirodne endogene hijaluronske kiseline, kolagenih vlakana i elastina, s vrlo dobrim rezultatima, dok koža postaje čvršća, hidratizirana, sjajna i elastična.

To je razlog zašto i u svojoj klinici i na edukacijama koje provodimo, sve više koristim biorevitalizatore te ih svakako preporučujem pacijentima koji žele svježiji prirodan izgled.

Možemo li ovaj tretman obaviti i u ljetnim mjesecima?

Zbog dobre pripreme i hidriranja kože za ljetni period ovaj je tretman vrlo pogodan za pripremu kože lica za ljeto.

Kome biste najviše preporučili tretman TKN HA3 biorevitalizatorom nove generacije?

S obzirom na to da se radi o vrhunskom anti-ageing preparatu najnovije generacije, i odličnih svojstava, te preparatu koji zaista daje vidljive rezultate, preporučujem ga osobama koje su u dobi kada počinju primjećivati prve znakove starenja i promjena na licu te žele poboljšati svoj izgled.

Obično se radi o osobama mlađima od trideset godina nadalje, ali svakako i osobe starije životne dobi. Ovi tretmani također su izuzetno učinkoviti u novom konceptu Mesosynergy tvrtke TOSKANI MED gdje se radi kombinacija četiri tretmana u jednoj posjeti.

Po čemu se TKN HA3 biorevitalizator razlikuje od ostalih ? Koja je njegova posebnost?

Radi se biorevitalizatoru nove generacije, razvijen sukladno najnovijoj sofisticiranoj tehnologiji, preparat u sebi sadrži čistu sterilnu neumreženu hijaluronsku kiselinu najveće molekularne maske od 3000KDa, najsličniju našoj hijaluronskoj kiselini koju imamo u koži. Samim time duže djeluje i ima bolji efekt. TKN HA 3 puno je otporniji na fiziološke procese razgradnje i ne potiče imuni odgovor ni upalne reakcije organizma, te zato nema komplikacija nakon zahvata. Preparat se također koristi i za tretmane vrata, dekoltea i ruku.

Iz prve ruke o biorevitalizaciji – univ. mag. Vlatka Jakić, dr. med. dent.

Liječnica univ. mag. Vlatka Jakić, dr. med. dent., brand ambassador & regional trainer, u svojoj klinici Esthetic Medicine & More u Osijeku tretira pacijente i klijente biorevitalizatorom za najbolje rezultate. Podijelila je s nama svoja iskustva i iskustva svojih klijenata i pacijenata te otkrila kako izgleda budućnost u njezi i prevenciji starenja kože.

Koji su benefiti ovog biorevitalizatora i koliko tretmana je potrebno napraviti?

Benefiti TKN HA3 su brojni, a posebno bih izdvojila povećanje produkcije elastina za čak +162%. TKN HA 3 ima regenerativna svojstva, omogućava dubinsku hidrataciju, poboljšava kvalitetu i teksturu kože, direktno stimulira fibroblaste i smanjuje vidljivost bora.
Potrebno je napraviti 2 tretmana u razmaku od 4 tjedna. Nakon toga, ovisno o potrebama pacijenta.

Kako izgleda njega kože nakon tretmana i što bi preporučili Vašim pacijentima?

Pacijenti se mogu odmah vratiti uobičajenim aktivnostima. Svojim pacijentima preporučujem korištenje kućne njege iz linije Skin Architect; koja se sastoji od kreme i seruma. Ova linija sadrži medicinsku HA niske molekularne težine (<100 kDa), za dublju i dugotrajnu hidrataciju. Skin Architect krema, nakon 30 dana korištenja, dokazano poboljšava elastičnost kože, smanjuje hiperpigmentacije i eriteme te poboljšava čvrstoću kože, a osvojila je i Medical Beauty Award u kategoriji Best Antiaging product 2022. Koži pruža čvrstoću i elastičnost uz primjetan lifting učinak.

Je li tretman bolan i jeste li sami isprobali TKN HA3?

Tretman je zapravo vrlo ugodan za pacijenta, obzirom da je riječ o preparatu čija je koncentracija prilagođena njegovoj visokoj molekularnoj težini. Zbog manje koncentracije otopina je viskozna te je jednostavnija i ugodnija za aplikaciju, kako liječniku tako i pacijentu. Naravno da sam isprobala TKN HA3 na sebi i mogu potvrditi da je tretman vrlo ugodan, a prve rezultate vidite već nakon 10 do 15 dana.

Je li biorevitalizacija budućnost u njezi i prevenciji starenja kože?

U posljednje vrijeme, kada je riječ o pomlađivanju, jedan od najtraženijih tretmana je upravo biorevitalizacija. Najnoviji trendovi u estetskoj medicini zagovaraju što manje volumena uz što jaču biostimulaciju vlastitih snaga organizma. Cilj je postići prirodan i svjež izgled bez dodavanja suvišnog volumena i efekta prekomjernog punjenja. Veliki sam pobornik ovog trenda i uistinu vjerujem kako je biorevitalizacija budućnost u njezi i prevenciji starenja kože.

Fotografije: promo