Kao istinski saveznik u borbi protiv opuštene kože i ptoze lica, Biologique Recherche Crème ADN  Métamorphique pomaže restrukturirati oval lica. Prirodne konture su redefinirane i uravnotežene, a volumen skladniji

S godinama se pojavljuju bore i koža opušta, što dovodi do gubitka volumena lica. Pod utjecajem gravitacije, masnoća na licu teži spuštati se niz lice ili atrofirati: jagodice se opuštaju, obrazi udubljuju, nazolabijalni nabori postaju sve izraženiji i može se stvoriti podvoljak, što lomi oval lica. E Struktura crta lica tako je obrnuta: najšire područje postaje donji dio lica. G To je izravna posljedica usporavanja sinteze esencijalnih sastavnica kože E J (hijaluronska kiselina, elastin, kolagen) koje koži osiguravaju čvrstoću. Sve ove strukturne promjene doprinose ptozi.

Biologique Recherche novitet Crème ADN  Métamorphique  obećaje restrukturirati oval lica

Osim nepovratnog procesa starenja, mnogi unutarnji i vanjski čimbenici A potiču pojavu opuštanja kože, poput pušenja, onečišćenja i izloženosti UVF zrakama. Ovi vanjski čimbenici, svojstveni načinu života pojedinih ljudi, izvori su oksidativnog stresa. To se događa kada se u tijelu stvaraju molekule poznate kao «slobodni radikali» i napadaju strukturu stanica, oštećujući njihov DNK lanac. Kad je struktura oslabljena, a razina kolagena i elastina smanjena, starenje kože se ubrzava i pojavljuje se opuštanje kože.

Dvije legendarne kreme za učvršćivanje koje je stvorio Biologique Recherche, Crème AND Elastine  Marine Collagène Marin i Crème Métamorphique, spojene su u jednu, što kao rezultat stvara jedinstveni  tretman za učvršćivanje, Crème ADN Métamorphique, koja se bori protiv opuštenosti i ptoze kože.

Njezini aktivni sastojci potiču sintezu glavnih sastavnica izvanstaničnog matriksa (kolagena, elastina i  hijaluronske kiseline) kako bi se koža ponovo učvrstila i ojačala njezina arhitektura. Tako djeluje protiv  gravitacijske sile, vraćajući sklad volumenu lica te restrukturirajući oval lica, čije su prirodne konture  ponovo definirane i uravnotežene. Učvršćujući aktivni sastojci ove kreme zajedno djeluju na poboljšanju  biomehaničkih svojstva kože i vraćaju joj elastičnost i čvrstoću. Osim toga, zatežuće djelovanje stvara  istinski učinak liftinga, a crte lica postaju čvršće; dugoročno, koža je zategnuta i popunjena, a bore i  borice su zaglađene.

Biologique Recherche Creme ADN Metamorphique, 973 kn
Biologique Recherche Creme ADN Metamorphique, 973 kn

Naposljetku, Crème ADN Métamorphique štiti epidermu od starenja kože kombinacijom aktivnih sasto jaka čiji je cilj zaštita DNK stanica od štetnih utjecaja stresa iz okoliša. Preporučuje se za trenutna stanja  opuštene kože© kojima nedostaje strukture i volumena.

 

Fotografija: Kate Hliznitsova, PR