Iz Kinokluba Zagreb stigao je poziv za prijave na radionice, kroz koje će zainteresirani imati priliku naučiti kako pisati scenarij za film.

Besplatna radionica “Pisanje za film ’21” održavat će se jednom tjednom u periodu od dva mjeseca, kroz studeni i prosinac, a do 31. listopada su otvorene prijave.

Za prijavu valja poslati ideju za kratki film (igrani, dokumentarni, animirani ili eksperimentalni) i kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovu pristiglih radova vršiti će se selekcija odnosno odabrati 5 do 6 polaznika/ica radionice.

Iz Kinokluba poručuju kako će polaznici kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od osam dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati ideju s kojom su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović, koja je diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je dobitnica strukovne nagrade Vladimir Vuković za novog kritičara 2012. i godišnje nagrade za najboljeg kritičara 2016.

Prijave za radionicu traju do 31. listopada, a šalju se na e-mail adresu: visnja.pentic@gmail.com. Sve detalje pronađite na stranici Kinokluba Zagreb.

Naslovna fotografija: Kinoklub Zagreb / Abbas Kiarostami