(Bertrand Guyon , Schiaparelli Spring Summer 2019, Paris Fashion Week/Getty Images)

Nakon samo četiri godine provede u modnoj kući Schiaparelli, na kojoj je debitirao sa svojom haute couture kolekcijom za 2015, kreativni direktor Bertrand Guyon napušta modnu kuću.

”Schiaparelli je zahvalan Bertrandu Guyonu na doprinosu haute couture mode, u bliskoj suradnji s kreativnim ateljeom i Palce Vendôme House ateljeu”- navodi se u priopćenju tvrtke.

Guyon koji je prethodno radio u Valentinu uz Pierpaola Picciolija i Mariu Graziu Chiuri, rekao je: “Elsa Schiaparelli je očaravajuća kuća mode. Oduvijek me je fascinirala njegova izuzetna ostavština, njezina blistava i intimna priča, njezin čudan i poetičan svijet, i njegova krajnja šik i beskrajna kreativnost”.

Schiaparelli je bio pionir, a to jasno izražava njegovo kompulzivno ponašanje i šokantan život. “Žene se jednako odijevaju po cijelom svijetu: i oblače se kako bi provocirale druge žene”- jedan je od njegovih iskrenih komentara.

Ranije ovog tjedna, Guyonov Instagram bio je promijenjen iz Schiaparellijevog kreativnog direktora u jednostavno kreativni direktor. Međutim, trenutak njegovog odlaska donekle je neočekivan – barem s ove udaljenosti. Čini se da su nedavna ulaganja pokazala da je vlasnik Schiaparellija, Diego Della Valle zadovoljan rezultatom rada kreativnog direktora Guyona.
No, ne sumnjamo da će budući kreativni direktor, biti dostojan velike povijesti i ostavštine modne kuće Schiaparelli.