Beg’s Plant Based Butchery ove su godine upotpunili zagrebačko Fuliranje sočnim veganskim  specijalitetima, a nas su privukli i izgledom i okusom svoje ponude

Do kraja godine na Oleandar terasi hotela Esplanade možete posjetiti popularno Fuliranje, adventsko događanje koje je svakom gurmanu visoko na listi, a ove su sezone našu pažnju privukli Beg’s Plant Based Butchery. Ne, nije riječ o mesnici, već o artisan namirnicama isključivo biljnog podrijetla.

Ukusne biljne zamjene za meso, čija popularnost u svijetu, a i kod nas, neumoljivo raste – kako zbog zdravlja, tako i zbog sve veće brige za životinje, uspješno pronalaze svoje mjesto pod suncem i sve su češća alternativa na mnogim obiteljskim stolovima.

Begs plant based butchery 3

Stoga nas nije toliko začudilo vidjeti riječ “veganski” na ovogodišnjem izdanju Fuliranja, ali nas je jako, jako razveselilo. Beg’s Plant Based Butchery su se upravo Fuliranjem i predstavili javnosti, a mi smo uvjereni da ćemo još puno puta čuti za njih.

Beg’s Plant Based Butchery koristi poznate Beyond Meat proizvode od proteina graška te cikle, kokosovog ulja i krumpira te veganski Bedda topljivi sir, a njihovi Beg’s Santa’s Balls, s plant based hot dog pecivom, okruglicama, ribanim sirom, bosiljkom i salsa umakom oduševili su nas na prvi griz. Za one voljne eksperimentiranja, svakako probajte Beg’s Choco Chilli, koji tamnom čokoladom daje zanimljiv okus biljnog mljevenog mesa serviranom u tortiljama – uz chilli umak!

Begs plant based butchery 3

Beg’s Plant Based Butchery, osim svim veganima i vegetarijancima, najviše preporučujemo ekipi koja biljnu prehranu smatra dosadnom. Inače, možete saznati više o njima na njihovoj web stranici ili ih popratiti na Instagramu!

begs plant based butchery

Ovaj zanimljivi vege užitak dio je dvanaest ugostiteljskih objekata, a Fuliranje ove godine obilježava svoj deseti rođendan uz prigodni glazbeni program. Od prvog izdanja u Tomićevoj ulici, posvećenog legendarnom gosponu Fuliru, pa do onoga 2019. na Strossmayerovu trgu, ovo se događanje ušuljalo u srca Zagrepčana, no i mnogobrojnih posjetitelja našega grada.

Beg's Plant Based Butchery, Fuliranje

Često se spominje kao “ono mjesto” s vrhunskom gastro ponudom i glazbom te dobrom urbanom atmosferom u kombinaciji s ponekim toplim koktelom i dobrim društvom, a sve detalje ovogodišnjeg Fuliranja možete pronaći ovdje.

Foto: Sandro Sklepić, PR