Zaljubili smo se u ove prekrasne kuk nosiljke na prvu i odmah zamolili ekipu koja stoji iza ovog dizajna koji štiti leđa roditelja da nam više kažu o ovom novom projektu. Upoznajte Beberushe!

Za odličan Instagram profil Whatifness koji čini beogradski nomadski par Anja i Strahinja zasigurno znate. Upravo smo preko njega saznali za Beberushu, zanimljivu mini nosiljku koja pomaže roditeljima u držanju djeteta i čuva vaša leđa, i vrlo brzo saznali da je priča iza Bebrushe stara više od desetljeća. Iva i Anja, koje stoje iza ovog dizajnerskog pothvata, odgovorile su nam na nekoliko pitanja o ovom chic dodatku, a da će osvojiti tržište svjedoči i činjenica da su im inboxi krcati narudžbama.

Beberusha
“Kada smo se pre 12 godina slučajno upoznale u noćnom autobusu u Londonu, od tad smo nerazdvojne i san nam je bio da kad-tad imamo zajednički biznis poduhvat. Ona je tamo studirala dizajn na čuvenom Goldsmiths univerzitetu, a ja biznis na jednom ne tako poznatom ekonomskom faksu”, govori nam Anja o samim počecima onoga što danas poznajemo kao Beberusha.

Uz fakultet, Ivin i Anjin side hustle, kako nam kaže, bio je i posao u klubu Tramp, inače nekadašnjoj ikoni londonske klupske scene. “Nakon par godina, obe se vraćamo u Beograd i putevi nam se malo razilaze – ona se pronalazi u kreativi i medijima, a ja upoznajem Strahinju” te počinje priča i o jednom od najdražih nam profila, Whatifness.

Beberusha

“Mi s backpackovima i kartom u jednom smeru krećemo u Kambodžu, putovanje koje će nas odvesti u mnoge sulude akcije, od obilaska pola sveta bez ušteđevine uz pomoć snalaženja i naklonosti Sv. Kristofera, opštepoznatog zaštitnika skitnica, uz to i pokretanje bloga, pa nomadski život u kombiju koji je trajao skoro godinu i po dana, pa sve do aktuelnog pravljenja kuće od starog jugoslovenskog autobusa, u kome planiramo biti sa našim blizancima koji su se u međuvremenu rodili.”

I nakon cijelog tog rollercoastera koji uključuje jednogodišnje iskustvo u ulozi novopečene majke, započinje Beberusha. Ideja za chic kuk nosiljku postoji već neko vrijeme jer se ovaj tip proizvoda prodaje po cijelome svijetu. ” Pošto sam ja prošle godine rodila blizance, i nisam poslušala stari babski savet da ni na jedan milisekund slučajno ne uzimam bebe u ruke, preostalo mi je samo da moje bebce non-stop nosam tamo-amo.”

Beberusha

Imaju svakakve dodatke koji su Anji i Strahinji trebali olakšati posao, no kad je na poklon dobila kuk nosiljku, “bukvalno sam rekla: Where have you been all my life!?” Svi živi su je ispitivali gdje je to nabavila, ona bi ih upućivala na Amazon, a onda se dosjetila kako toga u Srbiji i regiji nema, a pored toga, nitko se nije dosjetio kreirati nosiljke s malo luđim dizajnom. “Iva i ja smo shvatile da one ne moraju biti samo utilitarno pomagalo, nego i fashion statement.”

“Želimo da svi koji su, isto kao i mi, poklekli, i drznuli se da uzmu svoje dete u ruke, osete to isto olakšanje kad ga nose. Na Beberushi, koju vi nosite udobno pričvršćenu oko struka, beba je tik uz vas, kao kada biste je stvarno nosili na kuku, ali ona zapravo sedi na svom mekanom balkončiću.”

I dodaje duhovito Anja, beba s tog balkončića udobno izdaje naredbe ukućanima. Da je riječ o proizvodu koji je izrađen od ljubavi, ali i prava mala manufaktura prijatelja i poznanika, pokazuje i cijeli proces izrade, od ideje do nekoliko prekrasno dizajniranih kuk nosiljki.

Beberusha

Odlučili su, objašnjava nam, ne naručiti kontejner nosila bez etikete loše kvalitete, i samo zalijepiti svoju robnu marku na to, već ga napraviti od nule, i to u Beogradu. Kako se Iva druži s puno dizajnera, našla je iznimno sposobne stručnjake, s kojima su Beberushe rezali, mjerili, pokušavali, i kako nam kaže, bacali pa opet krenuli.

Ivin partner kipar je uspješno napravio kalup koji je od poliuretana i drži bebu na mjestu. Iva i Anja onda su nastavile same dizajnirati Beberushu. Cilj? Da se prvenstveno sviđaju Anji i Ivi te da budu dodatak za outfit, pa makar i ako je riječ o šetnji oko kuće. “Svi znamo koliko mlade mame nekad nemaju priliku da se doteraju pa eto, da im to olakšamo.”

Beberusha

Trenutačno u ponudi imaju šest modela, Spiky Bronze, Gold & Rose, All Black Everything, Spiky Black, Neon Beige te Jungle. Reakcije ljudi su odlične, baš kako su se nadale. “Mnogo nam je drago što su nam se javljale devojke koje ni nemaju bebe sa željom da mogu da nose Beberushu, kao detalj, bez bebe. A neke kažu, razmišljaju opet da zatrudne samo da bi nosile svoju bebu u Beberushi. To nas zabavlja i radujemo se smišljanju raznih ludih kombinacija boja, materijala, kopči, džepića za neke nove verzije Beberushe.”

Cijena Beberushe je 380 kn, odnosno 51 euro, a zasad je možete naručiti putem njihovog Instagrama. Ne sumnjamo da će u narednim mjesecima stići i neki web-shop.

Foto: Diem Photography/@diem.ph