Kada su u pitanju beauty teme, volimo poslušati savjete domaće influencerice Korane Marović. Stoga smo ovog puta zavirili u njezinu kozmetičku torbicu, dok nam je Korana u kratkom razgovoru otkrila sve svoje beauty tajne!

Korana je beauty influencerica koja nam svojim svakodnevnim objavama na Instagramu i Tik Toku pruža uvid u najnovije beauty trendove, ali daje i iskrene recenzije proizvoda koje koristi.

Vjerno ju pratimo već godinama te joj slijepo vjerujemo kada je riječ o preparativnoj i dekorativnoj kozmetici. Stoga smo odlučili da je ona savršen sugovornik za našu ovotjednu beauty anketu.

Željeli smo istražiti tajne njezine ljepote, saznati koje proizvode smatra neizostavnim dijelom svoje rutine te dobiti dragocjene preporuke koje će obogatiti i našu beauty kolekciju. Što nam je sve otkrila, saznajte u nastavku!

Je li se i na koji način s godinama mijenjao tvoj odnos prema kozmetici i njegovanju lica i tijela?

Ne dolazim iz obitelji gdje se skincare uvodio kao neko nasljedstvo. Mama me naučila da sam uvijek čista, opranih zubi, nosim dezić, stavim parfem i eventualno neku kremu na lice. Kako se ni ona baš nije šminkala, o tome sam znala još manje. Ali interes se nekako samostalno pojavio kroz kraj osnovne škole i pojačan interes za modnu industriju – iako je moje šminkanje sve do ranih 20-ih bilo maskara, sjajilo i korektor. Skincare se rodio otprilike paralelno, sve skupa kada sam počela imati problema s licem. Kako sam dupla djevica, educiranje i eksperimentiranje na polju ljepote je tada krenulo i zapravo nikada nije stalo.

Kako izgleda tvoja jutarnja rutina?

Moja jutarnja rutina se više manje sastoji od umivanja lica vodom, nanošenja hidratantnog/umirujućeg/vitamin C seruma, okoloočne kreme i kreme za lice odnosno SPF-a ako taj dan izlazim iz kuće.

 A večernja?

Večernja rutina je fokusirana na čišćenje lica (dvofazno, ako nosim šminku i SPF), serum, okoloočnu kremu i kremu za lice. Kako redovito testiram proizvode, i jutarnja i večernja rutina mi se često mijenjaju. Tako, primjerice, trenutno koristim retinol, pa uz njega stavljam hidratantni serum i kremu za obnovu kožne barijere.

Koji je tvoj holy grail skincare proizvod?

Imam ih puno! Jedan od njih je svakako Clinique Moisture Surge krema koja je genijalna hidratacija, a tu su i L’ADRIA Eye cream, Skintegra Volcanica, Rilastil Acnestil PB gel serum…

Najbolji beauty savjet koji si dobila? Kako glasi i od koga si ga dobila? 

Od moje prve kozmetičarke Adri koja mi je za vrijeme najgorih akni rekla da se ujutro počnem umivati samo s vodom ako ne osjećam da sam masna. Mislim da je to fantastičan savjet uzmemo li u obzir kamenac, pretjerivanje s čišćenjem i osjetljivost moje kože.

Kako brineš o svojoj kosi i imaš li neki super trik za njegu ili stiliziranje?

Za sebe volim reći kako imam dvije lijeve kad je u pitanju stiliziranje kose – ipak, ne odustajem. O kosi predominantno brine moj dugogodišnji frizer i prijatelj Nikola Blažinčić. Kod njega većinom dođem i on napravi što god misli da treba, često i kad je boja i frizura u pitanju. Koristim generalno profesionalnu njegu za kosu jer sam s njom imala najbolja iskustva kod najintenzivnijih bojanja – poput Redkena, Olaplexa. Sad koristim nešto malo i Kerastasea, Authentic Beauty Concepta, Skinlicka, AlfaParf… Ono što mislim da je meni obnovilo kosu su dvije stvari: Olival Piskavica i ružmarin losion koji doista ludo djeluje te Biosil kapsule. Mislim da su suplementi super “trik” za jaču, sjajniju, zdraviju, otporniju kosu.

Tvoji beauty uzori su…?

Nemam beauty uzora. To mi je možda malo neobičan koncept. Ipak, divim se ženama koje su uvijek sređene, čak i kad tvrde da nisu, poput moje prijateljice Dore Martinović, aka @Dorice505 koja baš uvijek, bez iznimke, izgleda sjajno.

Bez kojeg proizvoda iz područja dekorativne kozmetike ne možeš? Maskara, korektor, ruž?

Korektor! Mislim da bih sve mijenjala za korektor kako imam izražene podočnjake i kožu sklonu nepravilnostima.

I za kraj, za tebe je ljepota… ?

Samopouzdanje.

 

Foto: Korana Marović